Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, “1 milyon turist” hedefine turizmcilerden destek geldi.
‘’Ortak akıl devreye girmeli’’
Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, Evliya Çelebi’nin, “Dünyanın gözbebeği” olarak tanımladığı Gaziantep’in tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle doğru ve etkili şekilde tanıtılması halinde 1 milyon turist hedefinin aşılacağını söyledi. Kavas, “Gaziantep’in ortak aklı, turizm için harekete geçmeli” dedi.
Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, “Terörün panzehiri turizmdir” şeklindeki tespitlerinin son derece yerinde olduğunu vurguladı.
‘’Terörün panzehiri turizm’’
Kavas,“Terörün asıl amacı, toplumda yılgınlık, karamsarlık oluşturmak, hayatı durdurmaktır. Turizm ise hayat demektir, canlılık demektir. Gaziantep’in terörle anılması, can güvenliğinin olmadığı şeklindeki olumsuz havayı ancak turizmi canlandırarak ortadan kaldırabiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e, böylesine anlamlı bir kampanya başlattığı için teşekkür ediyorum. Başta biz turizm sektörünün temsilcileri olmak üzere, tüm Gaziantep’in bu kampanyaya destek olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Eyyüp Kavas, Şahin’in tarafından ortaya atılan “Şimdi Gaziantep’e gitme” zamanı sloganı ile herkesi Gaziantep’e beklediklerini açıkladı. İnsanların Gaziantep’e gelmesi için çok neden olduğunu vurguladı.
‘’Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı’’
Eyyüp Kavas, “Gaziantep çok yönlü, çok farklı özellikleri ve değerleri bir arada barındıran bir şehir. Yani sadece bir yönü ile güçlü bir şehir değil. Ortadoğu’nun her anlamda merkezi konumunda olan Gaziantep, aynı zamanda bir tarih kentidir. Dünyanın en eski yaşayan şehirlerinden biri olan Gaziantep, Zeugma, Karkamış ve Rumkale başta olmak üzere beş antik kenti ile zengin bir tarihi geçmişe sahiptir. Gaziantep aynı zamanda bir kültür şehridir. Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Gaziantep, tarih boyunca çok sayıda kültürün buluşma noktası olmuştur. Gaziantep, aynı zamanda bir gastronomi şehridir. Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Gaziantep’in bu zenginliği UNESCO tarafından da tescillenmiştir. Bütün bu tarihi ve kültürel değerlere bir de Gaziantep misafirperverliği eklenince insanların Gaziantep’e gelmesi için çok neden bulunmaktadır” diye konuştu.