SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, tarihini yazdığı topraklarda bağımsız devlet olarak yaşayabilmesinin, bir milletin en büyük gurur ve onur kaynağı olduğunu kaydetti.
Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünü dolayısıyla mesaj yayınlayan Prof. Dr. Sınav, Türk milletinin bilinen tarih boyunca daima özgür bir devlete sahip olan nadir medeniyetlerden birisi olduğuna vurgu yaptı.
Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde esareti kabullenmediğini, her zaman devletini kutsal bildiğini ve bağımsızlığı için canını vermekte tereddüt etmediğini belirten Prof. Dr. Sınav, “Her millete nasip olmayacak bu büyük şeref, her karışı şehitlerimizin kanlarıyla ıslanmış vatan topraklarımızda Yüce Türk Milletine nasip olmuştur” dedi.
Büyük zaferin, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin gösterdiği inanç, azim ve kararlılıkla kazanıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, “SANKO Üniversitesi olarak, bu büyük ve şerefli milletin gençlerinin eğitimine katkıda bulunmak bizim için ayrı bir övünç nedenidir” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Sınav, “Başta Büyük Kumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, muhabbet ve minnetle anarken, devletimizin bekası için millet olarak daha sıkı kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde en büyük milli bayramımız olan Zafer Bayramımızın daha büyük bir coşkuyla kutlanması gerektiğine inanıyorum. Milletimizin bayramını kutlarken, bağımsızlığımızın simgesi Türk Bayrağımız altında, birlik ve beraberlik içinde kutlayacağımız nice bayramlara, milletçe selametle ulaşmayı diliyorum” ifadelerine yer verdi.