Tarihi Kentler Birliği’nin Gaziantep’teki toplantısına katılan Şanlıurfa Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, tarihin en eski yapıtının Şanlıurfa Haliliye’de olduğunu söyledi.
Tarihi Kentler Birliği’nin Eylül Ayı Toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya birlik üyesi olarak Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Belediye Meclis üyesi Erdal Deniz ile birlikte katıldı.
Tarihin en eski yapıtının Haliliye’de bulunduğuna dikkat çeken Fevzi Demirkol, “Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere Gaziantep’e geldik. Tarihi kentler birliği geçmişinde tarihi bir yapı olan tüm belediyelerimizin ortak olduğu bir birliktir. Bizde bu toplantıda Haliliye Belediyesi ve meclis üyesi olarak bulunuyoruz. Bir sonraki toplantının Haliliye’de yapılmasını istiyoruz. Haliliye’de tarihin en eski yapıtı olan ve ‘Daha Eskisi Yok’ sloganıyla tanıttığımız Göbekli Tepe bulunmaktadır. Bizim hedefimiz Göbekli Tepe’yi ülkemizde ve dünyada tanıtmaktır. Bu şekilde bölgemizdeki istihdama katkıda bulunmak istiyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin milli gelirinin artmasına katkıda bulunmak hedefliyoruz. Göbekli Tepe’nin tanıtılmasıyla turizmimiz canlanacak ve bu tanıtımla birlikte sanayi de gelişip bölgemizde ihtiyaç duyulan istihdama katkı sağlayacaktır. Bu toplantıda tüm siyasi partilerden belediye başkan belediye meclis ülkesi arkadaşlar var ben hepsine huzurlu güvenli sağlıklı bir ülke ve şehir diliyorum” diye konuştu.