Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığınca Antalya ilinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonasında Gaziantep’i temsil edecek satrancın genç ustaları, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret etti.
Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Yıldızlar ve Küçükler Satranç Takımı sporcuları Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığınca 17- 22 Mayıs 2016 tarihlerinde Antalya ilinde düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası öncesinde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette sporcular, kendilerine verilen büyük desteklerden dolayı teşekkürlerini dile getirerek, başarı sözü verdi. Ziyaret esnasında şampiyon sporcularla yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu ise zorlu geçecek şampiyona öncesinde genç satranç ustalarına altın değerinde öğütlerde bulundu. Sporculara moral veren Başkan Fadıloğlu, sporculara yarışmada Gaziantep’i temsil edeceklerini hatırlatarak, başarı ve şans diledi. Fadıloğlu, branşı ve faaliyet alanı ne olursa olsun tüm genç sporcuların çok yönlü gelişimine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Türkiye Şampiyonası öncesinde Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Satranç takımlarının başarı dolu performansıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediye Spor Kulübü 2016 yılı içerisinde faaliyet gösterdiği tüm branşlarda başarıdan başarıya, şampiyonluktan şampiyonluğa koşuyor. Biz faaliyet gösterdiğimiz sportif branşlarda uzmanlaşmak arzusu içerisindeyiz, satranç branşı da bunlardan biri. Bu özel branşagönül vermiş genç kardeşlerimizin yıl içerisinde sergiledikleri performans mutluluk verici. Ben, Türkiye Şampiyonası’nda da sporcularımıza gönülden başarılar diliyorum. Branşı ve faaliyet alanı ne olursa olsun tüm genç sporcularımızın çok yönlü gelişimine büyük önem veriyoruz. Tüm öğrencilerimizin akademik eğitimleri kadar sportif ve sosyal alanda gelişmeleri gerekli bu bağlamda çalışmalarımıza her geçen gün hız veriyoruz” dedi
TÜRKİYE ŞAMPİYONUNDAN BAŞARI SÖZÜ
Ferdi Dal Kategorisinde 14 Yaş Türkiye Şampiyonluğu unvanını taşıyan yeşil-siyahlı sporcu Hayrun Nisa Şahin, Antalya ilinde katılacakları Türkiye Şampiyonasında takım arkadaşlarıyla birlikte Gaziantep’i başarıyla temsil etmek istediklerini söyledi. Şampiyon sporcu Şahin ise, “Şehitkamil Belediyemizin bizlere ilgisi ve desteği çok büyük.Bizde bu desteğe layık olarak takım arkadaşlarımla birlikte şampiyondan Gaziantep’e başarıyla dönmek istiyoruz” diye konuştu.