Türkiye Yüzme Federasyonu Eğitim Kurulunun yurt içi faaliyet programında yer alan 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursu, Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.
Şehitkamil Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl binlerce sporcunun eğitim gördüğü ve birbirinden renkli organizasyonların gerçekleştirildiği Alleben Yüzme Havuzu, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı Eğitim Kurulu organizasyonunda gerçekleştirilen 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursu'na 3'üncü kez ev sahipliği yapıyor.
Türkiye Yüzme Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi ve Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzlarının antrenörlük kursları aracılığıyla eğitici eğitimine büyük önem verdiğini belirtti. 
Alleben Yüzme Havuzunun yüzme branşında 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursuna 3'üncü kez ev sahipliği yaptığı ifade eden Bingül, "Antrenörlük kursları ülke geneline açılan önemli bir pencere. Kursa katılan genç eğitmen adayları ülkemizin birçok farklı bölgesinden şehrimize konuk oluyor. Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığımız ve Şehitkamil Belediyemiz düzenlenen tüm faaliyetlerde olduğu gibi antrenörlük eğitiminde de büyük bir uyum içerisinde eğitici eğitimine büyük önem veriyor. Ümit ediyorum ki kurslardan yetişen genç eğitmenlerimiz yüzme branşına büyük katkılar sağlayacakır" ifadelerini kullandı. Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kurs Sorumlusu Toygun İşcan, kurs faaliyetlerinin Alleben Yüzme Havuzlarında kusursuz bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, Türkiye Yüzme Federasyonu ve kursa katılan antrenör adayları adına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na ve Alleben Yüzme Havuzu çalışanlarına teşekkür etti.
Alleben Yüzme Havuzunda üst düzey standartla bir kurs ortamının mevcut olduğunu dile getiren İşcan, tesiste görev yapan tüm çalışanların büyük bir özveri ile kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti.
1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursu Eğitmeni Serhat Çetinkaya da kursa 12 farklı ilden 75 antrenör adayının müracaat ettiğini, bu adaylardan 45'inin eğitim almak için elemelerden geçtiğini ve eğitimler sonunda belge almaya hak kazanacak antrenörlerin yüzme sporuna altyapı anlamında büyük katkı sağlayacağını ifade etti.