Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) alanlarıyla ilgili 1/10.000'lik nazım imar planı, koruma amaçlı nazım imar planı ve ulaşım planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından 14.5 kilometrelik Ankara Bulvarı'nı kapatma kararı aldı. 'Mahkeme kararını uygulamak zorundayız' açıklaması yapan belediye, bulvarın kapatılmasını da billboard, radyo ve televizyon programları ve afişlerle halka duyuracak. Koruma amaçlı nazım imar planı Ankapark ve Cumhurbaşkanı Külliyesi'nin de bulunduğu tüm alanları kapsıyor. Ancak belediyenin bu iki alanla ilgili değil, sadece Ankara Bulvarı'nı kapatmaya yönelik karar alması dikkat çekti.

Ankara Barosu ve TMMOB’a bağlı meslek odaları tarafından açılan dava sonucu iptal kararı alınan AOÇ İmar Planı nedeniyle Ankara Bulvarı trafiğe kapatılacak. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ilk toplantısından başkanlık yazısı şeklinde gelen önerge ile Ankara Barosu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası'nın başvurusu üzerine Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin 14.5 kilometrelik Ankara Bulvarı’nı da kapsayan AOÇ imar planlarının iptal edildiği hatırlatılarak 5. İdare Mahkemesi'nin aldığı karara uyulması yönünde karar alınması istendi.

Önergede, Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayarak Etimesgut’a kadar uzanan Ankara Bulvarı’nın AOÇ çiftliği içindeki tüm bağlantı yollarının da karar doğrultusunda kapatılmasına, kapatılma kararının Ankaralılara gerekçeleri ile birlikte billboard, reklam panoları, gazete, yerel televizyon ve radyolar vasıtası ile duyurulmasına karar verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Meclis Grubu, kararın hemen alınmasına karşı çıkarak, 'bir gün tartışalım, sonra değerlendirelim' önerisini getirdi, ancak bu öneri kabul edilmedi. Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkanı Ali İhsan Ölmez, geçmişte Akay Kavşağı'nın yapımı sırasında yaşanan tartışmaları hatırlatarak, "Bu Ankara'nın ikinci Akay'ıdır. Mahkeme bir karar vermiş biz de uyacağız. Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle'de oturanlar bu yolun önemini biliyor." şeklinde konuştu.

BBP Keçiören Meclis Üyesi İbrahim Uyar da söz alarak, mahkemenin görevlendirdiği bilirkişilerin Ankara'da yaşamadığını söyledi. Uyar, "Mahkemenin görevlendirdiği 5 bilirkişiden dördü İstanbul menşeli. Ankara'da hiç yaşamamışlar ve Ankara Bulvarı'nın kapatılması yönünde görüş belirtmişler. Ankara'da yaşayan tek üye ise bulvarın kapatılmasına karşı çıkmış. Çünkü özellikle Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle'de yaşayanların bu bulvarı nasıl kullandığını, bulvarın bölgeyi nasıl rahatlattığını biliyor." ifadelerini kullandı.

Söz konusu önerge CHP’li üyelerin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.