Şehitkamil Belediyesi tarafından ‘Al Götür Oku Getir’ kampanyası kapsamında hayata geçirilen ‘Sokak Kütüphanesi’ projesi yoğun ilgi gördü. AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, yerinde incelediği sokak kütüphanesini çok beğendiğini söyledi.
Şehitkamil Belediyesi, eğitime doğrudan ve dolaylı katkı sağlayacak projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Anneler Parkı içine ‘Al Götür Oku Getir’ kampanyası kapsamında kurulan Şehitkamil Belediyesi Sokak Kütüphanesi hem büyük ilgi gördü. Şehitkamil Belediyesi Sokak Kütüphanesini yerinde inceleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, projeyi çok beğendiğini ifade etti ve projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti.
"ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZ GAZİANTEP’E DEĞER KATIYOR"
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’te bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’ndan ilçede yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile Şehitkamil Belediyesi Sokak Kütüphanesini yerinde inceleyen Milletvekili Nejat Koçer, projeye hayran kaldığını ifade etti. Milletvekili Koçer, “Gaziantep’e geldikçe ve fırsat buldukça Şehitkamil Belediyemizin çalışmalarını yerinde görüp inceliyoruz. Açıkçası biz de şehrimize katkı anlamında yapılan hizmetleri gördükçe heyecanlanıyoruz. Ben, Sayın Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum. Bu kez Anneler Parkında yeni bir uygulamayı yerinde gördük, inceledik. Başkanımızdan bu uygulamanın şehre, Şehitkamil bölgesine yayılacağı müjdesini aldık. ‘Al Götür Oku Getir’ kampanyası ile Anneler Parkı içerisinde kütüphane hizmeti gerçekten çok anlamlı. Çocuklarımızın, şehrimizin daha fazla kitap okumasını, çok şey öğrenmesini sağlayıcı bir vizyon projesi. Ben, bu anlamda Şehitkamil Belediyemizi kutluyorum. Diliyorum ki sadece Anneler Parkında değil, Şehitkamil Belediyemizin güzel parklarının içerisinde Türkiye’ye örnek olacak böyle güzel kütüphaneler olsun. İnsanlar, kitap okuma zevkini alsın istiyoruz. İnsanlar hem yürüsün, koşsun, otursun hem de gelsin buradan kitabını alsın ve okusun. Böyle bir belediyecilik anlayışını kutluyorum. AK Parti olarak belediyecilikte örnek bir uygulama sergiliyoruz. Şehitkamil Belediyemiz de örnek belediyelerimizden biri. Şehitkamil Belediyemiz, sadece bu projeyle değil, gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesi, yeni imar alanları, modern belediyecilik anlayışıyla Gaziantep’e değer katıyor. Başkanımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.
“PROJEYİ DAHA YAYGIN HALE GETİRECEĞİZ”
Projeye ilişkin bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kamu ile sivilin dayanışması ile yürütülecek projenin geliştirilerek sürdürüleceğini söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Milletvekilimiz Nejat Koçer’e desteği için teşekkür ediyorum. Sağ olsun bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Birlikte Şehitkamil’deki çalışmaları inceliyoruz. Sokak Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçirdik. Şehitkamil Belediyesi olarak ‘Al Götür Oku Getir’ kampanyası ile bütün vatandaşlarımıza açık bir proje uyguluyoruz. Özellikle ebeveynlerin çocuklarını parkta oynatırken, gençlerimizin parkta vakit geçirirken okuyabileceği her türden kitapları burada barındırıyoruz. Burada herhangi bir kayıt tutmamız söz konusu değil. Tüm vatandaşlarımız buradan istedikleri kitapları alabilirler. Gerekirse okuyup geri getirme şartıyla evlerine de götürebilirler. Vatandaşlarımızdan evlerinde okuduğu kitapları buraya hediye etmelerini bekliyoruz. Bu proje kamu ile sivilin bir dayanışması olacak. Kullandığımız kaynak milletin kaynağı. Millet de eğer kendi evlerindeki kaynakları buraya getirirse daha fazla insana ulaşmış olacağız. Biz, burada bir denemeyle başladık. Dizaynı da ekip arkadaşlarımıza aittir. Daha önceden yapılan bir şeyin kopyası değil. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dizayna büyük emek verdiler. Eksik noktaları da geliştireceğiz ve daha iyi hale getireceğiz. Bu projeyi daha yaygın hale getireceğiz. Bizim amacımız; milletin derdiyle dertlenmek. Şehirdeki eğitim seviyesini yukarılara taşımak adına bizim de katkımız olursa ne mutlu. Milletvekilimin şahsında tüm Milletvekillerimize verdikleri destekler için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
VATANDAŞ ÇOK BEĞENDİ
Anneler Parkı civarında ikamet eden vatandaşlar, Şehitkamil Belediyesi Sokak Kütüphanesinden istifade ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti. Çok faydalı bir proje olduğunu ifade vatandaşlar, evde okudukları kitapları Şehitkamil Belediyesi Sokak Kütüphanesi raflarına koyarak projeye katkı sunacaklarını söyledi. Vatandaşlar, projenin uygulanmasını sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.