Şehitkamil Belediyesi, 7 farklı branşta geleceğin şampiyon sporcularını yetiştiriyor. Yıl boyunca devam eden spor okullarının yaz dönemi kurslarına katılan yaklaşık 6 bin öğrenci içerisinden seçilen yetenekli sporcular, yıl boyunca Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek.
Sağlıklı bir yaşam için sportif tesislerimiz 365 gün hizmet veriyor
Gaziantep ve Türk sporuna kazandırdığı modern tesislerde uzman eğitmen kadrosu ile her geçen gün hizmet kalitesini daha da artırarak spor alanında marka haline gelen Şehitkamil Belediyesi’nde geçmiş yıllara göre eğitim gören sporcu sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören sportif tesislerde her yaş gruplarına yönelik farklı branşlarda gerçekleştirilen çalışmalar daha sağlıklı bir neslin yetişmesine büyük fayda sağlıyor. 2016 yılı yaz spor okullarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sportif faaliyetlerdeki en temel amaçlarının sağlıklı, mutlu, ailesine ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu amacı gerçekleştirebilmek adına spor alanında faaliyetlerini sürdüren tüm tesislerin 365 gün boyunca hizmet verdiğini kaydeden Başkan Fadıloğlu, 3 aylık yaz tatili döneminde 30 bin vatandaşa spor yaptırdıkları bilgisini paylaştı.
‘‘Tüm çabamız çocuklarımız ve gençlerimizin mutluluğu için’’
Spor okulları faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, “Belediyemiz bünyesinde gerek spor merkezlerimizde gerekse 7 farklı branşta eğitimlerin verildiği spor okullarımızda faaliyetler, 365 gün esasına göre devam ediyor. Sportif faaliyetlerdeki en temel amacımız sağlıklı, mutlu, ailesine ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek. Bunun için tüm idari ve teknik kadroda görev yapan arkadaşlarım büyük bir enerji sarf ediyor. Emeği geçen herkese bu vesileyle teşekkür ediyorum. Tabi velilerimiz, bu işin merkez noktası. Onlarla büyük bir işbirliği içerisinde imkanlarımızın el verdiği maksimum seviyede geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlığı ve mutluluğu için büyük çaba sarf ediyoruz. Yaz dönemi boyunca sadece spor okullarımızda 6 bine yakın sporcu öğrencimize eğitim verdik. Yine 3 bini aşkın öğrencimiz, Gençlik Kampımız ile doğa sporlarında faaliyet gösterdi. 21 bin yetişkin vatandaşımız, erkek ve bayan spor merkezlerimizde fitness, pilates, step, aerobik branşlarında eğitim gördü. Bundan sonraki süreçte sportif alandaki çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Geleceğin şampiyonları Şehitkamil’de yetişiyor
Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda 7 farklı branşta 6 bine yakın sporcu eğitim gördü. Yaz kurslarına katılan öğrencilere spor altyapısına yönelik bilgilerin yanı sıra seçtikleri spor branşlarına özgü oyun kuralları, spor ahlakı, beslenme ve dinlenme düzeni, takım olma ruhu gibi profesyonel sporcu olma yolunda ilerleyecekleri eğitimler de verildi. Şehitkamil Belediyesi yaz spor okullarında 7 farklı branşta eğitim gören sporcular arasında gelecek vaat eden katılımcı sporcu öğrenciler, branşlarına ve yaş gruplarına uygun şekilde Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün bünyesine katılarak Milli sporcu olma yolunda ilerleyecek. Farklı branşlarda Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında başarıdan başarıya koşarak Ay-Yıldızlı bayrağı gururla dalgalandıran şampiyon sporcuların yetiştiği adres Şehitkamil Belediyesi’nde sportif organizasyonlar ve eğitimler ara vermeden devam edecek.