19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilen 3. Geleneksel Badminton Gençlik Kupası, 7 farklı kategoride 200 raketin kıyasıya geçen şampiyonluk mücadelesine sahne oldu.
Türkiye Badminton Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği, 2016 yılı planlı faaliyet programında yer alan ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 3.Geleneksel Şehitkamil Belediyesi Badminton Kupası 7 farklı kategoride 200’ü aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen organizasyon, kortlarda genç raketlerin çekişmeli geçen maçlarına sahne oldu.
BADMİNTON BRANŞI ZEKA VE ESTETİĞİ BULUŞTURUYOR
Şehitkamil Belediyesi’nin destekleriyle Gaziantep’te her geçen gün öğrencilerin severek faaliyet gösterdiği branş haline gelen badminton, hız, zeka ve estetiği kortlarda buluşturuyor. Yarışmacı faal lisanslı sporcu sayının her geçen gün arttığını ifade eden Badminton Branşı Gaziantep İl Temsilcisi Ziya Koyuncu, “Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Şehitkamil Belediyemiz işbirliği ile branşımız Gaziantep’te her geçen gün daha da sevilen bir hal alıyor. Badminton Gençlik Kupası’na olan ilgi ve yoğun katılım bunun en güzel göstergesi. Ben, Badminton Gençlik Kupası’na katılan tüm sporcularımız adına verdikleri büyük destekten dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’e teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Şampiyonlarda, katılımcı sporcu sayımızın her geçen gün artış göstermesi bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Badminton 7’den 70’e herkesin rahatlıkla faaliyet gösterebileceği bir branş, ben bu nedenlerle tüm Gazianteplileri badminton öğrenmeye ve oynamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
GENÇ SPORCULARDAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR
3. Geleneksel Şehitkamil Belediyesi Badminton Kupası’nda Genç Bayanlar Kategorisi’nde mücadele eden sporculardan Hacı Muzaffer Bakbak Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Neslihan Avcı, “Badminton sporunu çok seviyorum. Bu branşa çok daha erken yaşlarda başlamak isterdim ancak branşımız şehrimizde yeni yeni yaygınlaşıyor. Badminton branşının yaygınlaşmasında Şehitkamil Belediyesinin çok büyük katkısı var. Ben, bu nedenle tüm badmintoncu arkadaşlarım adına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimi sunuyor, branşımıza olan desteğin devam etmesini ümit ediyorum” diye konuştu.