Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezinde farklı yaş ve seviyelere göre teorik ve pratik eğitimler yaz boyu sürecek.
Faaliyete geçtiği günden beri birçok şampiyon sporcunun yetiştiği merkezde, uzman eğitmenler tarafından planlanan uygulamalı eğitimler, özelikle küçük yaş gruplarının eğlenerek öğrenmesine olanak sağlayacak. Gaziantep’in ve bölgenin tek satranç parkı olma özeliğini taşıyan Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Rutin eğitim faaliyetleri dışında birçok şampiyonaya, antrenörlük ve hakemlik kurslarına ev sahipliği yapan satranç merkezinde 2016 yılı yaz spor okulları kapsamında açılan kurslardan 7’den 70’e herkes faydalanabilecek.
Tesisimizin kapıları açık
Satranç Yaz Spor Okulları ile ilgili bilgiler veren Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezi Antrenörü Veysel Çankaya, “Sürekli Satranç Eğitim Merkezimiz, 365 gün boyunca halkımıza hizmet veriyor. Tesisimiz faaliyete geçtiği ilk günden itibaren aralıksız olarak farklı yaş gruplarında ve oyunculuk seviyelerinde binlerce satranç severe ev sahipliği yaptı. 2016 yaz spor okullarımızda büyük ilgi var.Uygulamalı teorik ve pratik eğitimlerle branşımızı sevdirerek öğretmek, geniş kitlelere yaymak arzusu içerisindeyiz. Tamamıyla satranç branşı için tasarlanmış bir parkta doğal bir ortamda ders işleyebilmek hem bizler hem de katılımcı öğrencilerimiz için önemli bir ayrıcalık. Bizlere sunmuş olduğu tüm imkanlardan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm hemşehrilerimizi satranç merkezimize davet ediyorum” dedi.
Satranç merkezi beklentilerimizi karşılıyor
Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezi öğrenci velisi Öğretmen Özcan Ünlüçay, tesisin her anlamda beklentilerini karşıladığını kaydetti ve Gaziantep’te branşa özgü böyle bir tesis olmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezinde eğitim gören sporcu velileri adına değerlendirmelerde bulunan Ünlüçay, “Çocuğumu gönül rahatlığı ile Satranç Merkezi’ne gönderiyorum. Buraya öğretmen arkadaşlarımın tavsiyesiyle geldim. Şimdi de ben tüm öğrencilerime ve arkadaşlarıma bu güzide merkezi büyük bir memnuniyetle tavsiye ediyorum. Eğitmenimiz çok ilgili.Çocuklarımız, tesisin bir park yerleşkesi içerisinde olmasından dolayı doğal ortamda sosyalleşe biliyor. Merkezde eğitim gören tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz adına Şehitkamil Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Çocuklar öğrenerek mutlu oluyor
Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezinde öğrenim gören öğrenciler, satranç öğrendikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Dersleri keyifle işlediklerini kaydeden öğrenciler, öğrendikleri bilgilerle ileride başarılı satranç sporcusu olmayı arzuladıklarını söyledi.