Eğitime verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediyesi, kurduğu sosyal tesislerde yaşlı hanımlara okuma-yazma öğretiyor. Kurslarda okuma ve yazmayı öğrenen yaşlı hanımlar, bu sayede gündelik hayatlarını zorlanmadan sürdürüyor.
Sosyal belediyecilik alanında başarılı çalışmalara imza atan Şehitkamil Belediyesi, eğitime verdiği destekle de takdir topluyor. Sosyal tesislerde 7’den 77’ye herkese uygun eğitim programları düzenleyen Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yaşlı insanların eğitim alması için tüm imkanlarını seferber etti. İlçe genelinde faaliyet gösteren tüm sosyal tesislerde olduğu gibi Münifpaşa Sosyal Tesisi Aile Merkezinde de yaşlı insanlara yönelik eğitim programları düzenleyen Şehitkamil Belediyesi, okuma yazma bilmeyen bir tek vatandaş kalmayana kadar eğitim projelerini sürdürmeyi hedefliyor. Kursa katılan yaşları 60 ile 70 arasında değişen kursiyerler, hocalarının verdiği eğitim ile okuma-yazma öğreniyor.
‘‘Okuma-yazma eksikliği her zaman bizlerde bir eksiklik hissettiriyordu’’
Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete açılan sosyal tesisler sayesinde hem okuma-yazma öğrendiklerini hem de aile ortamını aratmayan sıcaklıkta güzel vakit geçirdiklerini dile getiren kursiyerler, “Bu yaşımıza kadar hiç öğrenci olamadık, öğretmenimiz olmadı. Allah’a şükür Şehitkamil Belediyemizin bizler için okuma-yazma kursu açtığını öğrendik ve hemen gelip kayıt yaptırdık. Şuan çok şükür okumayı da yazmayı da öğreniyoruz. Eskiden okuma yazma bilmediğimiz için hiçbir şey bilmiyorduk. Bir yere gitmemiz gerektiği zaman bile hangi minibüse bineceğimizi dahi bilmiyorduk. Hastanede, alışverişte hep sorun yaşıyorduk. Oku yamamızın her zaman bizlerde bir eksiklik olduğu hissettik. Öğrenmenin hiçbir zaman yaşı yoktur. Sağ olsun hocamız bizlere okuma-yazma konusunda elinden gelen her türlü gayreti gösteriyor. Bizler de okuma aşkıyla bütün derslere eksiksiz olarak katılıyoruz. Keşke daha önceden okuma yazma bilseydik. Fakat hiç fırsatımız olmadı. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bizlere böylesine güzel bir hizmeti sunduğu için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.