Milli Eğitim Bakanlığı, şehitlerin doğum yeri olan Şehitkamil ilçesine bağlı Arıl Mahallesi'nde yaptırılan onikişer derslikli okullara, Şehit Mehmet Yalçın Nane İlkokulu ve Şehit Mehmet Emre Özer Ortaokulu adını verdi. 

Her iki okulun açılışı, "İlköğretim Haftası" kutlama etkinlikleri kapsamında, şehit yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Törene katılan şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Vali Ali Yerlikaya, törende, Gaziantep'teki eğitim öğretim yılını Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane ve Şehit Onbaşı Mehmet Emre Özer'in doğum yeri olan Arıl Mahallesi'nden başlattıklarını söyledi.

Nane ve Özer'in ölümlerin en güzeliyle, şehit olarak toprakla buluştuğunu belirten Yerlikaya, "Şehitlerimizin ismini, yaptırdığımız ilkokul ve ortaokula verdik. 2012'de şehit düşen Mehmet Emre Özer kardeşimiz gibi Mehmet Yalçın Nane'nin adı da kıyamete kadar yaşayacak. Allah onların şefaatini üzerimizden eksik etmesin" dedi.

Son yıllarda bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığını hatırlatan Yerlikaya, uzun tatil döneminin ise bölünmesi gerektiğini ifade etti.

Gaziantep'te eğitime 2012'den beri 1,8 milyar lira kaynak aktarıldığını vurgulayan Yerlikaya, "13 yıllık dönemde 597 olan okul sayımız bin 101'e çıktı. 5 bin 446 olan derslik sayısı 12 bin 800'e ulaştı. Derslik başına düşen öğrenci sayımız ise 61'den 30'lu rakamlara inmiş durumda" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de şehitlerin mevcudiyetinin, bu toprakları sonsuza kadar ezansız ve bayraksız bırakmayacağını kaydetti.

Eğitimi "en önemli mesele" olarak aldıklarını ve çocuklara fırsat eşitliği sağlayarak onları yarınlara hazırlamak istediklerini ifade eden Şahin, "Mehmetçik ordumuzla eğitim ordumuzu bir ve beraber geleceğe hazırladığımız zaman; nasıl savunma sanayisini genişletiyor ve büyütüyorsak, eğitimde de hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz da kentin eğitimdeki durumu hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından her iki okulun açılış kurdelesi kesilerek sınıflar gezildi.

Okul girişlerine oluşturulan "Şehitlik Köşesi"nde dua okuyan şehit yakınları ve protokol üyeleri, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile şehit yakınları, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Astsubay Mehmet Yalçın Nane, terör örgütü DAEŞ militanlarının Kilis'te 23 Temmuz'da karakola ateş açması sonucu, onbaşı Mehmet Emre Özer ise 2012'de Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olmuştu.