Benzer durumdaki kadınların hayata tutunmalarını sağlamak için harekete geçen Halk Sağlığı Müdürlüğü, kentteki bazı sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumlarıyla sertifikalı meslek edindirme kursları başlattı.

Farklı tarihlerde şiddet gören kadınlarla görüşüp taleplerini alan Müdürlük ekipleri, katılımcılara hem psikolojik destek verdi hem de meslek sahibi olmalarını sağladı. 

Girişimcilik ve kuaförlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan 47 kadın, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikasını aldı.

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi, törendeki konuşmasında, sağlıklı kadınların sağlıklı nesiller yetiştirebileceğini dikkate alarak toplumun kanayan yarası olan kadına yönelik şiddete karşı adım atmak istediklerini söyledi.

Bu kapsamda kadınların özgüvenlerini geliştirerek ekonomik özgürlüklerini kazanabilmelerini sağlama amacıyla meslek edindirme kursları açtıklarını ifade eden Tanrıverdi, kursa katılan kadınlarda çok büyük değişiklikler gözlemlediklerini belirtti. Tanrıverdi, kursu gelecek dönemlerde sürdürmek istediklerini aktardı.

Konuşmanın ardından toplantıya katılan protokol üyeleri, kadınlara başarı sertifikalarını takdim etti.