Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in “Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı” sloganıyla başlattığı turizmi canlandırma atağı meyvelerini vermeye başladı.
Batıdan gelip Güneydoğuyu gezen bir turist kafilesi, Gaziantep’in tarihi yerlerini gezdi. Gaziantep kültür ve sanat merkezinde yemek yiyen turist kafilesi, Gaziantep’in misafirperverliğine tarihine hayran kaldı. Turizm kafilesini, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Aykanat ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural karşıladı. Fikret Murat Tural Gaziantep’in Türkiye’deki iç turizmin ve dışarıdan gelecek kültür turlarının birinci dereceden talibi olduklarını belirterek, “Çünkü Gaziantep şuanda turiste en çok ihtiyacı olan dönemde Gaziantep’te yapılan algı operasyonun önüne geçmemiz için, bizim sanayini ve ticaretimizin yanında, turizmimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu mesele sadece Gaziantep’imizin meselesi değil, bir Türkiye meselesidir. Gaziantep hem coğrafi hem de ekonomik konumu itibariyle çok önemli bir noktadadır. Gaziantep’in Türkiye’deki insanlarımız tarafından desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden biz Gaziantep turizmini hareketlendirmek için neler yapabiliriz dedik. “Şimdi Gaziantep gitme” sloganı adı altında, Fatma Şahin’in de önderliğinde Türkiye’de bir Turizm canlanması bir turizm hareketliliği başlatmak istedik. Alt yapısı şuan hazırlanıyor. Duyurular yapılmaya başlandı. Önümüzde ki günlerde tüm Türkiye de “Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı” sloganıyla bir turizm hareketliliği ve canlılığı başlatacağız” dedi.
İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Gaziantep’e yönelik kötü algıyı yıkmak istediklerini vurgulayarak, “Gaziantep’te şu algıyı yıkmayı düşünüyoruz. Gaziantep’te sanki her tarafında farklı şeyler olmuş gibi bir algı oluşturuluyor. Gaziantep misafirlerini her zaman en iyi şartlarda ve en güzel şekilde ağırlayan bir şehirdir. Gaziantep bundan 10 yıl önce lahmacun ve baklava şehri olarak anılıyordu. Şimdi artık öyle değil, Gaziantep bir kültür şehridir. Çünkü her alanda kendi bakanlığımızın bünyesinde oluşturduğumuz müzelerin dışında, sivil toplum örgütlerinin belediyelerimizin, vakıflarımızın ve şahıslarımızın müzeden oluştuğu bir müzeler şehri haline gelmiştir. Büyükşehir Belediyemizin kültür ve sanat merkezinde ağırlamış olduğumuz misafirlerimiz var. Güneydoğu Anadolu’da Mardin ve Şanlıurfa bu illerimizi ziyaret edelim, en son noktasında Gaziantep’e gelelim dediler. Biz kendilerini burada ağırladık. Onlara misafirperverliğimizi gösterip, Gaziantep’in gerçekten farklı bir şehir ve farklı bir kültür ile ortaya çıkan bir kent olduğunu göstermek istedik. Onlarda çok memnun kaldılar. İnşallah turistlerimiz memleketlerine gittiklerinde, orada ki insanlara Gaziantep’in ne kadar güzel, kültürel ve misafirlere önem verdiğini ifade ederler” şeklinde konuştu.
Bir kez gelen bir daha geliyor
Gelen turist kafilesindekilerden bazıları ise daha önce geldiği Gaziantep’e tekrar tekrar gelmek istediğini söyledi. Gaziantep’in kültür birikiminden tarihi, manevi değerler ve gastronomisine kadar bir çok konuda özlenecek şehirler arasında olduğunu vurgulayan turistler, bu nedenle ikinci, üçüncü yada dördüncü kez geldiğini ifade etti. Gaziantep’e daha önce 3 kez geldiğini anlatan Bursalı Sezer Tamzok ise “Bu sefer Gaziantep’i çok farklı buldum. Fevkalade gelişmiş bir memleket, Benzeri yoktur. Benim bildiğim Antep ile benzeri yoktur. O kadar güzel bir yer olmuş, galiba Büyükşehir Belediye Başkanınız Fatma Şahin’in büyük eseridir diye düşünüyorum" diye konuştu.
Gelen turistlere Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Gaziantep’e özgü Kutnu Kumaşı hediye etti.