Sokak köpekleri için daha önce barınaklar oluşturan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin dernek ile yürüttüğü ortak proje kapsamında, sokak kedilerinin aç ve soğukta kalması önlenecek. Bu kapsamda içine yiyecek konulan "Kedi Besleme Evi", Kavaklık Parkı'ndaki Alleben Deresi kenarına yerleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kedi Besleme Evi"ni sokak kedilerinin çoğunlukla görüldüğü bölgeye yerleştirdiklerini söyledi.

Kedi evine sürekli kedi maması bırakacaklarını ifade eden Özsöyler, kedilerin hem bırakılan mamaları yiyerek karınlarını doyuracağını, hem de soğuktan korunacağını belirtti.

Daha önce sokak köpekleri için şehirdeki 16 bölgeye beslenme noktaları oluşturduklarını aktaran Özsöyler, "Gaziantep'te bir ilki başlattık. Öncelikle pilot bölge olarak Kavaklık Parkı'nın içini seçtik. Bundan sonra değişik bölgelere de bu evlerden kuracağız" diye konuştu.

CAHİDE Genel Sekreteri Suzan Gökpınar da gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.