Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği Başkanı Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız askeri lise ve harp okullarının kapanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede subay ve astsubayların muvazzaflığa alınmasını istedi.
Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği Başkanı Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız, darbeyi üreten tüm unsurların ortadan kaldırılması açısından askeri lise ve harp okullarının kapatılması büyük önem taşıdığını belirttir. Sözleşmeli subay ve astsubayların muvazzaflığa geçirilmesi gerektiğini belirten Yıldız, "Bugün görevde olan ve alnının akı ile vazifelerini en iyi şekilde yerine getiren Sözleşmeli Subayla,r subay “harbiyeden çıkar” anlayışını bitirmişlerdir. Vatanına, milletine ve bayrağına gönülden bağlı sözleşmeli subay ve astsubaylar göreve hazırdır. Sözleşmeli subay ve astsubayların muvazzaflığa geçirilmesi halinde, verilecek her türlü görevi en iyi şekilde yapabileceklerine olan inancımız tamdır”dedi.
"Harp Okulu ve Askeri liselerin kapatılması yeni Türkiye’nin önünü açacaktır"
Görevde olduğu yıllarda kendisinin sözleşmeli subay olduğunu söylediğinde komutanlarının şaşırdığını belirten Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız, “Tabu olmuş anlayışlara son vermek ve sürekli ileriye giden, artık kendi yolunu kendi çizen yeni Türkiye’nin önünü açmak için radikal çözümlere girilmesini takdirle karşılıyoruz. Harp okulu ve askeri liselerin kapatılması, Türk Silahlı Kuvvetleri için bir bitiş değil, ayağındaki prangaları atarak daha güçlü, dosta güven, düşmana korku verecek bir yapıya ulaşmasını sağlayacak bir etki yaratacaktır. Yeni kurulacak olan Milli Savunma Üniversitesi ile yeni yetişecek Silahlı Kuvvetler personeli, emirleri hain odaklardan değil, Devletinden alacak, ekmeğini yediği, suyunu içtiği Vatanına asla ihanet etmeyecektir" ifadelerini kullandı. Son günlerde soysal medyada bir takım çevrelerin özellikle bu hususu dile getirerek mevcut siyasi iktidarı yıpratma çabası içerisine girdiğini dile getiren Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız, “Bugün sosyal medyada kapatılan askeri lise ve harp okulu öğrencilerinin hak etmedik şeklinde başlıklar açarak yaptıkları paylaşımlar, kapatma kararının haklılığını bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bugün şahsi menfaatlerimizi artık bir kenara bırakarak önce vatan dememiz gereken bir gündür” dedi.
"Bugün millet olarak hepimize çok büyük görev düşüyor"
Türkiye’nin artık kendi rotasını kendisinin çizdiğini belirten Yıldız, “Başta Amerika, İngiltere ve İsrail olmak üzere neredeyse çepeçevre sarmış bütün düşmanlarımız büyük huzursuzluk duymakta ve bu yükselişi durdurmanın planlarını yapmaktadırlar. Bu güç odakları ve hain taşeronu FETÖ’nün Türkiye’nin yükselişini durdurmak için yapamayacakları kötülük yoktur. Millet olarak bize düşen, her türlü kışkırtma ve hizipçiliği bir kenara bırakarak, tek yürek tek ses bizleri yöneten millet iradesi ile seçilen siyasi iktidara sonuna kadar güvenerek kenetlenmektir. Hain odakların oyununu bu anlayış bozabilir" ifadelerine yer verdi.
"Sözleşmeli Erler vardiya sistemine geçmeli"
Günlerdir izin yasağı dolayısı ile kıtalarından çıkamayan ve evli olan sözleşmeli erlerin bulunduğunu dile getiren Yıldız, “Sözleşmeli erlerden batıda asayişin uygun olduğu yerlerde bile ailelerini çoğu zaman göremeyen kardeşlerimiz var. Sözleşmeli erlerin vardiya sistemi getirilerek evci çıkabilmelerinin önü açılmalıdır. Profesyonel askerlikte başarının sağlanabilmesi özlük haklarının ve mesleki güvencenin ideal seviyeye ulaştırılmasına bağlıdır" şeklinde konuştu.
Sözleşmeli er yerine “uzman er” kavramının kullanılması gerektiğini belirten Yıldız, “Sözleşmeli erlerin halihazırda diğer normal askerlik hizmetini yapanlardan ayrı olarak, TSK tanıtım kartları yok. Sözleşmeli er kardeşlerimiz onurla taşımak istedikleri bir tanıtım kartının kendilerine de verilmesini istiyorlar”diye konuştu.