Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR), Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli çocuklara Gaziantep Hayvanat Bahçesi ile Mozaik Müzesi'ni gezdirdi.

IMPR, Şanlıurfa kent merkezinde yaşayan 55'i Suriyeli 80 çocuk için Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde gezi programı düzenledi. Şanlıurfa'dan 10 öğretmen gözetiminde Gaziantep'e getirilen çocuklar, hayvanat bahçesi ve mozaik müzesini gezerek, stres attı.

İçinde bulundukları travmayı atlamaya ve ülkelerindeki savaşın izlerini silmeye çalışan Suriyeli çocuklar, hayvanat bahçesindeki hayvanlara yem verip, arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirdi.

Çocuklara eşlik eden halkla ilişkiler uzmanı Zara Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, gezi programını, Suriyeli ve Türk öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak ve Suriyeli çocuklara savaşın izlerini unutturmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Suriye'nin Deyrizor kentinden ailesiyle Gaziantep'e gelen Belkıs Arakkaz da Türkiye'yi çok sevdiğini ve hayvanat bahçesi gezisinin kendisini mutlu ettiğini bildirerek, savaş nedeniyle terk etmek zorunda kaldıkları memleketine büyük özlem duyduğunu dile getirdi.