Mektubunu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne postalayan Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan kaçarak Suriye'nin İdlip kentinden Türkiye'ye geldiğini ve 4 yıldır burada yaşadığını söyledi.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 1. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Cuma, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek en büyük hayallerimden biriydi. Bunu o kadar çok istiyordum ki rüyalarımda bile görüyordum. Daha sonra bir anda hayalim gerçek oldu. Çok mutluyum" dedi.

Erdoğan'a, hayalinin gerçekleşmesinin ardından teşekkür mektubu yazma ihtiyacı duyduğunu dile getiren Cuma, mektubunda geleceğe dair hayallerini paylaştığını ifade etti.

Cuma, 3 sayfalık mektubuna Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye çalışırken yaşadıklarını ve davet edildiğinde hissettiklerini de yazdığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Mektubuma 'Sayın Cumhurbaşkanım, sizin davetiniz Suriyeli savaş mağduru bir genç kızın en büyük hayalini gerçekleştirmiş oldu' diye başladım. En son cümlemde de hem Suriye hem de ikinci ülkem olan Türkiye için çok faydalı bir siyasetçi olacağıma dair söz verdim. 

Mektubumu 'Allah sizden razı olsun. Bir daha görüşmek dileğiyle. Suriye halkının umudu, kahramanı, babası Sayın Recep Tayyip Erdoğan, siz öyle büyük yüreklisiniz ki biz Suriyeli masumları Allah'ın emaneti bildiniz. Yaralarımızı sardınız. Kapılar birer ikişer yüzümüze kapanırken siz sonuna kadar açtınız. Allah sizden razı olsun. Allah, büyük Türkiye'ye zeval vermesin. Tüm Suriye halkı dünya durdukça duacınız olacak. Bu Suriyeli genç kız, Allah nefes verdikçe sizin yolunuzdan yürümeye devam edecek. Allah'ın nuru, merhameti üzerinizden eksik olmasın. Selam ve duayla' cümleleriyle tamamladım."

- "Bir sonraki nesil yaşamasın diye..."

Cuma, Suriye'de çok kötü bir çocukluk dönemi geçirdiğini, savaşı yaşadıktan sonra "artık ruhunun bedenine sığmadığını" söyledi. 

Yaşına göre büyük düşüncelere sahip olduğuna inandığını, Suriye'deki olaylardan sonra gelecekte siyasetle uğraşmaya karar verdiğini dile getiren Cuma, "Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi adil ve vicdan sahibi bir siyasetçi olmak istiyorum. Türkiye'de kendimi geliştirip ülkeme dönmeyi hedefliyorum. Yaşadıklarımı bir sonraki nesle yaşatmamak adına siyasetçi olmak istiyorum" diye konuştu.

Cuma, kendilerine kapılarını açan, sofralarını paylaşan Türkiye halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Arap ülkelerine de seslenen Cuma, "Artık suskun kalmayın. Benim için değil kendiniz için bir şeyler yapın. Kıyamet gününde Allah size 'Suriyeli Müslüman kardeşleriniz için ne yaptınız' diye soracak. Sadece bu sorunun cevabını vermeniz için bir şeyler yapmanızı istiyorum. Yoksa orada cevapsız kalacaksınız" ifadelerini kullandı.

Hikayesine bir belgeselde yer verilen Ravda Nur Cuma'nın en büyük hayalinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek" olduğu ilgililere iletilmiş, bunun üzerine Ravda, Erdoğan'ın özel davetlisi olarak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Beştepe'de düzenlenen resepsiyonun katılımcıları arasında yer almıştı.