Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ve Malumat Derneğinin iş birliğinde hayata geçirilen proje ile 20'ye yakın gazeteci, 10 hafta süresince haftada 4'er saat Arapça eğitimi alacak. 
Bugün başlayan kursla ilgili açıklamalarda bulunan GGC Başkanı İbrahim Ay, Suriye'de yaşanan iç savaş ve sonrasında Gaziantep'e başlayan göç nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerin Arapça öğrenmelerinin kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

Bu ihtiyaçtan hareketle Malumat Derneğinin işbirliğinde Arapça kursu açmaya karar verdiklerini belirten Ay, "Gazeteci arkadaşlarımızın daha donanımlı olmasını istiyoruz. Kentimizde çok sayıda Suriyeli sığınmacı var. Bu amaçla ilk olarak Arapça kursu açtık. Meslektaşlarımızın tercümana ihtiyaç duymadan Arapça röportaj yapabilmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Sonrasında İngilizce, Almanca ve Fransızca kursları ile devam edeceğiz." dedi.

Ay, gazetecilerin Arapça öğrenmeleri halinde daha doğru daha objektif haberler yaparak Suriyeliler ile daha doğru iletişim kurabileceklerini kaydetti.

Eğitim Koordinatörü Mehmet Serkan Kır ise yabancı dil bilmenin basın mensupları açısından önemine dikkati çekti.

Gaziantep'te çok sayıda Arap bulunduğunu ifade eden Kır, "Dolayısıyla siz gazetecilerin de Arapça'yı çok iyi bilmesi gerekiyor. Vereceğimiz eğitim sonrasında sizleri Arapça röportaj yaparken görmek istiyoruz." diye konuştu.