Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, misafirperver Gaziantep halkının yaklaşık 4 yıldır Suriyelilerle aşını ve ekmeğini paylaştığını söyledi.

Bir ev sahibinin Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından kentte istenmeyen olaylar meydana geldiğini vurgulayan Şahin, "Yaşananlar bizi derinden üzüyor ama sorunun çözümü için bir süredir devletin her imkanını seferber ediyoruz. Bu kapsamda sosyal desteğe ihtiyaç duyan veya kent yaşamına adapte olamayan sığınmacılar için İslahiye'de 25 bin kişi kapasiteli çadır kent kuruluyor" dedi.

Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığının 500 bin metrekarelik alanda zemin tesviye işlemi yürüttüğünü hatırlatan Şahin, çalışmaların yüzde 50'sinin tamamlandığını kaydetti.

Kampın su ihtiyacının da çözüleceğini aktaran Şahin, kurulacak çadır kentin yeterli gelmemesi halinde ikinci bir alan oluşturabileceklerini dile getirdi. 

Gaziantep'in olumsuzluklarla anılmasını istemediklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini etkileyen, kent yaşantısına uyum sağlayamayan Suriyeli misafirleri kamplara taşıyacağız. Bizim önceliğimiz kendi vatandaşlarımız. Ekiplerimiz bunun için yoğun mesai harcıyor. İnşallah yaşadığımız sorunları atlatacağız. Bu süreçte vatandaşlarımızdan biraz sabırlı olmalarını istiyoruz. Çıkan olaylar, kentimizle ilgili bugüne kadar ortaya çıkan olumlu algıyı zedeliyor. Ümit ediyorum kamp gelecek ayın sonuna doğru hazır olacak."