30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "30 Ağustos Zaferi ile milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana göstermiştir" dedi.
Tahmazoğlu mesajında, "Vatan ve millet aşkıyla gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan kahramanlarımızın emanetlerine her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bundan 94 yıl önce vatanımıza kasteden düşmanlar, ecdadımızın sarsılmaz inancıyla karşılaşmış, vatanın müdafaası ve hürriyeti için gözünü kırpmadan savaşan, canını ve malını ortaya koyan ecdadımızın yıkılmayacağını anlamıştır" ifadelerini kullandı.
Hürriyet ve bağımsızlığın bedeli
Tahmazoğlu, kahraman milletin olağanüstü mücadelesi ile büyük bir zafer kazanıldığına dikkat çekerek, "30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Bu zafer, kahraman milletimizin yediden yetmişine, kadınından erkeğine, malından canına tüm varlığını ortaya koyarak, hürriyet ve bağımsızlığın bedelini ödediğinin simgesi olmuş ve tarihteki şerefli yerini almıştır. Bu duygularla, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Gaziantepli halkımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
‘‘15 Temmuz ikinci 30 Ağustos oldu
Tahmazoğlu, 15 Temmuz gecesi halkın ikinci kez kurtuluş mücadelesini verdiğini belirterek, “Halkımız 30 Ağustos günü göstermiş olduğu destansı mücadeleyi, 15 Temmuz günü de gösterdi. Şer odakları ve onların uzantılarına karşı halkımız sokaklara dökülerek, vatanına, bayrağına ve milletine sahip çıktı. Ecdadımız 30 Ağustos 1922 yılında düşmanları vatan topraklarından atmak için hayatlarını nasıl ortaya koymuşsa, onların torunları olarak da 15 Temmuz günü dış mihrakların uzantıları bu topraklara gömüldü ve hesapları alt üst edildi.” diyerek sözlerini tamamladı.