Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesinde öğrencilere aşure ikramında bulundu.
Şahinbey Belediyesi, Muharrem Ayı aşure dağıtım geleneğini bu yıl da kent genelindeki belli noktalarda sürdürüyor. Tahmazoğlu ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Belediyesi tarafından açılan stantta üniversite öğrencilerine aşure ikramında bulundular. Üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gören Tahmazoğlu, gençlerle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Muharrem ayının önemine dikkat çeken Tahmazoğlu, “Genel olarak aşure geleneği bizim kültürümüzde var. O yüzden Şahinbey Belediyesi olarak geleneksek hale getirdiğimiz aşure dağıtım geleneğimize her yıl devam ediyoruz. Bu yılki muharrem ayı içerisinde yaklaşık olarak 500 bin kişiye aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz. Her yıl Gaziantep Üniversitemiz ve diğer üniversitelerimizde de geleneksel olarak aşure ikram ediyoruz. Aşure 17 çeşit malzemeden bir araya geliyor. Hepsinin rengi ayrı, tadı ayrı fakat bir araya gelince güzel bir tat ortaya çıkıyor. Bizim ülkemizde böyle. Bizim farklı dillerden veya farklı ırklardan olan insanlarımızın mozaiği de bu güzel Türkiye’mizi oluşturuyor. Tadımız bal olsun dirliğimiz, birliğimiz beraberliğimiz daim olsun” dedi.
Gaziantep Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ali Gür de, Muharrem ayının birleştirici gücü olduğunu söyleyerek, “Bizim bin 500 yıldır gelen bir geleneğimiz var. Bu geleneği Türkiye coğrafyasında farklı kültürlerden, renklerden ve en önemlisi uluslararası öğrencilerimizle birlikte bunu yaşatmak, hem inançsal anlamda, hem de Türk kültürü anlamında bizim için çok önemli. Şahinbey Belediye başkanımızda bu kültürümüzü her yıl aşure dağıtarak yaşatıyor. Öğrencilerimizin hem bu kültürü görmeleri ve Muharrem ayını hafızalarında tutmaları bizim acımızdan çok önemli” dedi.
Şahinbey Belediyesi’nin üniversitede stant kurup aşure ikramında bulunmasından dolayı memnuniyetini ifade eden öğrencilerde Tahmazoğlu’na teşekkürlerini ilettiler.