Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu dar gelirli aileler için yapılan ve kura ile hak sahiplerine dağıtılan Mavi Kent 4. Etap konut inşaatı çalışmalarını yerinde inceledi.
Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için yaptırılan ve daha önceki etaplarda 2 bin 340 ailenin yararlandığı Mavikent Konutları’nın 4’üncü etabın da adım adım sona geliniyor. 30 binden fazla kişinin başvurduğu ve yapılan kurayla bin kişinin belirlendiği konutlar daha sonra sıkı bir elemenin ardından hak sahiplerini bulmuştu. Yoğun bir çalışma temposuyla hazırlanan konutların en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.
‘‘Her türlü ihtiyaçlar gözetildi’’
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mavikent 4. Etap’ın sosyal donatı alanları ile birlikte örnek bir yaşam alanına sahip olacağını belirterek, “Mavikent 4. Etapta da bin 203 konutumuzun inşaatı tamamlanmak üzere. Ancak buraya sadece konut yapmıyoruz. Bu konutlarda yaşayacak olan vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak 40 bin metre kare alan üzerine kurulu bir park ve içerisine sosyal tesis de yapılacak. Bu sosyal tesislerimizin altı 2 fırın, 2 kasap ve 2 market olacak şekilde dizayn edildi. Ayrıca sosyal tesislerimizden bir tanesine taziye evi bir tanesine spor salonu yaparak, buraya taşınacak olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı gözetiliyor. Bunların yanı sıra yakın zamanda cami inşaatımızda başlayacak, böylelikle burası sosyal donatı alanları, parkları ve inşaat alanları bakımından lüks semtlerde dahi olmayan yaşam alanlarına sahip olacak. Mavikent 4. Etap Gaziantep’e ve hak sahiplerine hayırlı olsun diyorum” dedi.