Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan müzeler haftası dolayısıyla Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan İslam Bilim Tarih Müzesi’ni öğrencilere gezdirdi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 18-24 Mayıs Müzeler haftası dolayısıyla öğrencilere, Şahinbey Belediyesi’nin hizmet binası yanındaki eski hastane binasını restore ederek turizme kazandırdığı İslam Bilim ve Teknik Tarihi Müzesini gezdirdi. Tahmazoğlu, öğrencilere müzedeki eserler hakkında bilgi verdi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey belediyesi olarak 2 müze yaptıklarını, birinin de yapımının devam ettiğini belirterek “ 18-24 Mayıs Müzeler haftasının hayırlı olmasını diliyorum. Bu hafta münasebetiyle müzeler daha çok ziyaret edilecek. Şahinbey belediyesi olarak yaptığımız 2 tane müzemiz var, birinin de inşaatı ve genişletme çalışması devam ediyor. Şuanda içerisinde bulunduğumuz İslam Tarihi Müzemiz, 53 bilim adamının 104 tane eserinden oluşan altı ayrı alanda Kimya, Fizik, Tıp, Astronomi, Haritacılık, Denizcilik alanında bilim adamlarımızın yaptığı buluşlar var. Öğrencilerimiz okullardan ziyarete geliyor ve burada İslam bilim adamlarının yaptığı buluşları görüyorlar. Buda, kendilerine olan özgüvenlerini arttırıyor. Bu yüzden ben bu müzeyi çok önemsiyorum. Bizde çalıştığımız zaman böyle buluşlar yapabilir diyorlar. Bir de savaş müzemizin genişletme çalışmaları devam ediyor. Gaziantep’in kurtuluşu olan 25 Aralığa yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.