Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu darbe girişimi duyar duymaz tüm başkan yardımcısı, müdür ve personeline “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimizin yanında tüm imkânlarımızı seferber ederek her şeyimizle duracağız” talimatını verdi. Tahmazoğlu, ilk andan itibaren, vatandaşlara mesajlarla, anons araçları ile ekibiyle demokrasi meydanına yönlendirerek kitlelerin toplanmasında büyük bir görev üstlendi.
‘‘Vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılandı’’
Belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşın tüm ihtiyaçlarını karşılayan Tahmazoğlu, Demokrasi Meydanı’na gelen, vatandaşlarla tek tek ilgilenerek onlara moral verdi. Şahinbey Belediyesi ekipleri demokrasi meydanında toplanan vatandaşlara yemek, su, şapka ve bayrak dağıtımı yaparak tüm ihtiyaçları karşıladı. Özellikle demokrasi meydanı, işyerleri, evler, caddeler ve araçların bayraklarla donatılması sağlandı. Şahinbey Belediyesi Mehteran Takımı ise demokrasi meydanında toplanan vatandaşlara moral verdi.
“Milletin silahını millete doğrultanlar cezasını bulacak”
Gece sabaha kadar demokrasi meydanına akın eden vatandaşlarla omuz omuza milli irade için mücadele veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bazı ordu mensuplarının darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, “Bu milletin kendi parasıyla alınan silahları, uçakları, helikopterlerini, tankını bu millete karşı kullanmaya kalktılar. Ne kadar satılmış ne kadar gözü dönmüş ki, bu milletin silahını bu millete doğrultular. Allah milletimizden razı olsun. Bu olay duyulduğu andan itibaren sizlerle birlikte Demokrasi Meydanı’na koştuk. Gaziantep, Gaziantep olalı daha böyle bir kalabalık görmedi. Allah sizlerden razı olsun. Kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden herkes demokrasiye sahip çıktı. Bu devlet, bu millet, bu bayrak bizim. Vatan hainlerinin adı ne olursa olsun. Biz birlik beraberlik içerisinde bunların hepsinin üstesinden geliriz. Bu devlet bu millet çok badireler atlattı. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun” dedi
“Yumruklarım memleket kadar büyük”
Tahmazoğlu, Kurtuluş savaşında gösterilen birlik beraberlik duruşunun bugün de gösteren halka teşekkür ederek, ““Ben Antepliyim, Şahin’im ağam. Mavzer omuzuma yük. Ben yumruklarımla dövüşeceğim. Yumruklarım memleket kadar büyük. Aziz hemşerilerim. Paralel ihanet çetesine mensup askeriyemizin içine sızmış FETÖ’nün uşakları Türkiye Büyük Millet Meclisine, hükümetine ve seçilmiş Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir darbe teşebbüsünde bulundular. Milletin adamı Adanan Menderes’i idam ettiler. Yine Milletin adamı Turgut Özal’ı zehirlediler. Ama Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu FETÖ nün çetesine yedirmeyeceğiz. O karanlık saatlerde 161 şehit verdik. Polisimiz ve sivil vatandaşlarımız demokrasiye, millete, devlete sahip çıkmak için şehit oldular. Bu hainleri assak az gelir. Kurşuna dizsek az gelir. Allah’ın Kahhar ismiyle bunlar ebediyen cehennemde kahrı perişan olacaklar. Olay anından beri demokrasi nöbeti tutan tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Tahmazoğlu vatandaşlarla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Tahmazoğlu, daha sonra demokrasi nöbeti tutan küçük bir çocukla Kuran-ı Kerim okudu.