Böylelikle öğrencilerin okulda öğrendiklerini pratiğe döktüklerine işaret eden Uçtu, sanayideki yönetici pozisyonundaki iş adamlarının da okulda ders verdiğini anlattı.

Firmalarla ortaklaşa yapılan projelerde öğrencilerin vizyonunu geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Uçtu, yürütülen bir proje kapsamında bölüme 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcı kazandırdıklarını vurguladı.

Öğrencilerin artık tasarladıkları ayakkabı veya aksesuarları birebir üretebildiklerini dile getiren Uçtu, şöyle konuştu:

"Ürünü tasarlayıp sonra üretime geçmek istediğimizde yapımı 2-3 ayı bulabiliyordu. 3D yazıcı sayesinde bu süreci bir güne hatta bazı ürünlerde birkaç saate indirdik. Öğrencilerimiz hayallerindeki ürünü; bu bir aksesuar olabilir, taban olabilir, tasarladıktan sonra yazıcıda anında üretip kullanabiliyor. Yani hayallerini artık daha kolay gerçeğe dönüştürebiliyorlar. 3D tarayıcıda ise piyasada bulunan ve tasarımı zor olan bir ürünü tarayarak 3 boyutlu çıktısını alabiliyor, üzerinde değişiklikler yaparak farklı hale de getirebiliyoruz. Buna tersine mühendislik deniyor. Öğrencilerimiz bunu da öğreniyor."

- "Bir adım önde olacaklar"

Uçtu, sanayicilere de tasarımlarında destek olduklarını ifade etti.

Türkiye'de 5 ayakkabı tasarım bölümü bulunduğunu belirten Uçtu, bu bölümler arasında teknolojik olarak en ileri düzeyde olanın Naci Topçuoğlu MYO olduğunu vurguladı.

Öğrencilere tasarımın yanında teknolojiyi de öğrettiklerini dile getiren Uçtu, şunları kaydetti:

"Bitirme ödevi olarak öğrencilerimizden sıradan tasarımlar yerine teknolojiyle içice ürünler istiyoruz. Bu açıdan mezun olan öğrencilerimiz, iş hayatında diğer okullardan mezun olanlardan bir adım önde olacaklar. Teknolojiyle içice aldıkları eğitim sayesinde artık daha kolay iş bulabilecekler."