AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığındaki Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Gurubu üyeleri, Moğalistan’da resmi görüşmeler gerçekleştirerek, dostluk ve ticaret gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığındaki Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Gurubu Heyeti, Moğalistan’a giderek, Moğolistan Meclis Başkanı Z. Enkhbold ile görüştü. Türk heyet ardından Moğolistan Savunma Bakanı, Moğolistan Türkiye Dostluk Grubu Başkanı, TİKA, Ata Derneği, Moğolistan Türkiye Büyükelçiliği ve Moğolistan Parlamentosu başta olmak üzere birçok resmi heyetle görüşmeler gerçekleştirdi. Moğolistan Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının arttırılmasının yarı sıra birçok konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan Türk ve Moğol heyetler, dünya gündemiyle ilgili gelişmelerinde masaya yatırdı.
Moğolistan’da Türkiye rüzgarı
Heyet Başkanı Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı değerlendirmede Moğolistan’a Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Gurubunun bu dönem ilk Moğolistan ziyareti olduğunu belirterek daha önce de aynı heyete başkanlık yaptığını ve geçmişte önemli dostluklar geliştirdiklerini ifade etti. Milletvekili Erdoğan ziyaret sırasında karşılıklı iki ülke arasında geliştirilecek olan ilişkilerle ilgili görüşmelerin gerçekleştirildiğini anlatarak, Türkiye ve Moğolistan arasındaki ilişkilerin arttırılması için gerekli çabaların karşılıklı olarak gösterileceğini kaydetti. Moğolistan Meclis Başkanı Z.Enkhbold’u da ziyaret ettiklerini sözlerine ekleyen Erdoğan, Moğolistan parlamentosunun da seçimden yeni çıktığına dikkat çekerek iki ülke arasında ekonomik köprülerin atılması ve geliştirilmesi yönündeki çalışmaların süreceğini ifade etti.
Moğolistan’dan FETÖ için dünyaya mesaj
Moğolistan ziyareti sırasında 15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ Silahlı Terör Örgütünün dünya için oluşturduğu tehlikelerin de anlatıldığını belirten Erdoğan Moğolistan Portmantosu’nda ve diğer ilgili makamlarda bu konuyu sürekli gündeme taşıdıklarını da sözlerine ekledi. Ulanbator Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Murat Karagöz’ü makamında ziyaret ederek iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında bilgiler aldıklarını da ifade eden Erdoğan, Moğolistan Türkiye Mezunları Derneğini de ziyaret ettiklerini belirtti. Yükseköğrenimlerini Türkiye’de çeşitli üniversitelerinde yapan Moğolların kurduğu derneği ziyaretleri sırasında çok duygulandıklarını da ifade eden Erdoğan, burada da çeşitli konularda karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını da sözlerine ekledi. Moğolistan’da birçok konuda üst düzey ziyaretlerin yanı sıra sosyal ve kültürel işbirliği konuları da masaya yatırıldığını belirten Erdoğan “Heyetimizle birlikte Türk coğrafyasının önemli ülkelerinden birisi olan Moğolistan’da, yoğun bir diplomatik program gerçekleştirdik. Moğolistan Meclis Başkanı Z.Enkhbold’un yanı sıra Dışişleri ve Savunma Bakanlarıyla ve diğer heyetlerle çeşitli temaslarımız oldu. Geldiğimiz günden bu yana yoğun görüşmelerimiz sürüyor. Gezimizin son gününde Cumhuriyet Bayramı kutlama resepsiyonuna da katılacağız” diye konuştu.
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Başkanlığında Moğolistan’ın Başkenti Ulanbator’a giden heyette Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, MHP Ankara milletvekili Erkan Haberal bulundu.