Alınan bilgiye göre, Karkamış ilçesindeki konaklama tesisinde kalan Suriyeli Semira F'nin yaz aylarında tarlasında çalıştığı Erdal Ç'nin tecavüzüne uğradığı öne sürüldü. Hamile kalan ve korktuğu için durumu bir süre gizleyen kadın, karnının büyümesi üzerine yaşadıklarını annesi Fatma Y. ve kız kardeşi Emine F. ile paylaştı. Annesi ve kız kardeşinin bebeği doğurmaması yönündeki tehdidi üzerine bebeği düşürmeye çalışan kadın, başarılı olamayınca kampta kalan ebe Fatma El A'dan yardım istedi. Fatma El A'nın 500 lira karşılığında yaptığı iğneyle Semira F'nin çocuğu düşürdüğü iddia edildi. 
Semira F'nin annesi ve kız kardeşinin yardımıyla bebeğin cesedini kamp yakınındaki araziye gömdüğü belirtildi.

İhbar üzerine konuyla ilgili çalışma başlatan Karkamış İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Nizip Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde, belirlenen bölgede kazı yaptı. Kazıda, beze sarılmış erkek bebek cesedi bulundu. Ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Konuyla ilgili Erdal Ç, Semira F, kız kardeşi Emine F, annesi Fatma Y. ile ebe Fatma El A. gözaltına alındı.

İfadesinde, tarlada çalışırken tuvalete gittiğini sırada işveren Erdal Ç'nin tecavüzüne uğradığını ve bu sebeple hamile kaldığını iooia eden Semira F, 12 Şubat'ta para karşılığında yaptırdığı iğneyle düşürdüğü bebeği annesi ve kız kardeşinin yardımıyla gömdüklerini itiraf ettiği öğrenildi.