Gaziantep Valisi Erdal Ata, valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol töreninde, son 3 yılda hayırseverlerin okul yapımı için 83 protokole imza attığını söyledi.

Eğitime destek verenlere teşekkür eden Ata, "İlimizin de ülkemizin de en önemli sorunu eğitimdir. Çağdaş ülkeler seviyesine çıkmak istiyorsak, 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak mutlaka eğitimle ilgili sorunları çözmeliyiz. Eğitimin kalitesini mutlaka yükseltmek zorundayız. Bu inançla hareket ediyoruz" dedi.

Ata, 32 derslikli lisenin Mavikent Mahallesi'nde yapılacağını ve okulun 2015 yılının Eylül ayında tamamlanacağını ifade etti.

TİM Başkan Mehmet Büyükekşi de Türkiye'de ortalama eğitim süresinin 7,3 yıl olduğunu belirtti. 

Gelişmiş ülkelerde eğitim süresi arttıkça kişi başı yurt içi hasılanın da artığını söyleyen Büyükekşi, şöyle devam etti:

"Türkiye 2023 hedefine ortalama eğitim süresini 11 - 12 yıla getirmeden ulaşması zor. Bu yüzden eğitimde yapılacak çalışmalar son derece önemlidir. Biz TİM olarak da birçok birlik vasıtasıyla meslek okulları yapıyoruz. Burada da kendi şirketimiz adına sosyal sorumluluk projesi olarak kız anadolu lisesi yapmaya karar verdik."

Büyükekşi, insan kaynağına büyük önem verdiklerini, iyi eğitimle güzel işlerin başarılacağına inandıklarını vurguladı.

Ziylan Grup Onursal Başkanı Ahmet Ziylan da en mutlu günlerinden birini yaşadığını, eğitime yapılan yatırımları önemsediğini belirtti.

Eğitimin önemine değinen Ziylan, "Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz, insanlar eğitime teşvik edilmelidir. Eğitime para harcamayla servet eksilmiyor, aksine artıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okul yapımı için hazırlanan protokol imzalandı.