GSO'dan yapılan açıklamaya göre, yeni yönetimi tebrik ederek başarılar dileyen GSO Başkanı Adil Konukoğlu, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu'nun, şehirde genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesine ve girişimcilik kültürünün gençler arasında yaygınlaşmasına öncülük ettiğini belirtti.

Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınması ve sürdürülebilir rekabet gücüne ulaşması için yüksek girişimci ruha sahip daha çok kişiye ihtiyacı olduğuna vurgulayan Konukoğlu, nüfusun dinamik gücünü oluşturan gençlerin iş hayatında daha fazla yer almasının önemine işaret etti.

Bugünün genç girişimcilerinin yarının yöneticileri olacağını ifade eden Konukoğlu, şu önerilerde bulundu:

"Genç ve dinamik bir yapıya sahipsiniz. Birlikten güç doğar, kendi içinizde birlik olun. Kendinizi sürekli geliştirin. Öğrenmenin ne yaşı ne zamanı var. Gelecekte bu koltuklarda sizler oturacaksınız, bu şehrin sözünü söylemek size düşecek. Ortak iş yapma kültürünü geliştirmeye odaklanın. Bu konuda eğitimler alın. İlerisi için daha büyük iş yapma kültürünü birlikte öğrenin."

Yeni dönemde yapacakları çalışmalardan bahseden Yetkinşekerci de üyelerinin gelişimini sağlamak için çeşitli eğitim programları düzenleyeceklerini, ayrıca üniversiteler ile öğrenci ve genç girişimcilere yönelik proje yarışmaları yapacaklarını kaydetti.