Kırmızı-siyahlılar, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Konya Torkuspor maçının hazırlıklarını teknik direktör Buruk yönetiminde Celal Doğan Tesisleri'nde sürdürdü. 

Buruk, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, puanlara alıştırdıklarını ve Torku Konyaspor karşısına da galibiyet için çıkacaklarını söyledi. 

Milli maç nedeniyle verilen arayı iyi değerlendirdiklerini belirten Buruk, "Bu süreçte sporcularımıza yükleme yaptık. Oyuncularımın isteği ve antrenman performansı bizi mutlu ediyor. Hafta sonu ligin iyi takımlarından biriyle oynayacağız. Biz de çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Buruk, iyi tempo yakalayan takımların lige verilen aralarda bazen geriye gittiğini gözlemlediğine işaret etti.

Ligde 5'inci sırada bulunduklarını hatırlatan Buruk, oyuncularının performansından memnun olduğunu ve aynı ciddiyetle çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

- Volkan Demirel'in sahayı terk etmesi

Buruk, futbolculara küfür edilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Maça giden insanların biraz daha düşünmesi gerektiğinin altını çizen Buruk, "Bu konuları hep konuşuyoruz ama bir hafta sonra unutuluyor. Yine aynı düzene dönüyoruz. Bu da hepimize ders olsun. Volkan Demirel'i ya da başkasını yargılamak yerine, hepimiz buradan bir şeyler çıkaralım. İnsanlıkta küfrün yeri yok, iğneyi kendimize de batıralım. Futbolun içindeki kirliliğin önüne geçmek için biraz daha çaba harcayalım" ifadelerini kullandı.

- A Milli Takım'da devşirme futbolcu tartışması

Son günlerde tartışılan devşirme oyuncu konusuna da değinen Buruk, Türk oyuncuların gelişimi üzerinde konuşmanın daha faydalı olacağını vurguladı. Altyapıdan oyuncu yetiştirmeyi, bu konuda kafaya yormayı faydalı bulduğunu anlatan Buruk, şöyle konuştu:

"Bu konular yıllardır konuşuluyor ancak hep lafta kalıyor. Futbol eğitimini küçük yaşta vermek gerekiyor. Bu konuda devlet politikası olmalı ve ona göre de adımlar atılması lazım. Çünkü oyuncu yetiştiremiyoruz. Oyuncu yetiştirdikten sonra içlerinden en kalitelileri de çıkacaktır. Devşirme oyuncudan çok 'Türk futbolcusunu nasıl Avrupa liglerinde oynatırız' düşüncesinde olmalıyız. Dolayısıyla Türk futbolu günlük çözümlerle bir yere gelmez."

Buruk, Türk futbolcusunu ileriye götürecek çözümlerin üzerinde durulması gerektiğini sözlerine ekledi.