Gaziantep Üniversitesi'nden (GAÜN) yapılan yazılı açıklamaya göre, katma değerli teknolojik ürünlerin üretimi ve girişimcilerin eğitimi konusundaki çalışmalarını sürdüren GAÜN TARGET Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), 18-24 yaş grubundaki Türk ve Suriyeli girişimci adayları için düzenlenen eğitimlerini sürdürüyor.

GAÜN TARGET TTO Genel Müdürü Ekrem Tekin, Hollanda'da yerleşik SPARK adlı sivil toplum kuruluşunun finanse ettiği ve ASFARI FOUNDATION tarafından da desteklenen programa, fikirleriyle başvuran Suriyeli ve Türk 86 gencin önce 2 gün süren çalıştaya katıldığını belirtti.

Bunlardan en iyi iş fikri olan 15'i Suriyeli olmak üzere 30 girişimci adayının, ikinci aşamaya geçtiğini ifade ede Tekin, "10 gün sürecek programda genç girişimcilere iş yeteneklerini geliştirme, iş planlama ve hazırlama eğitimi verilerek, girişimci koçluğu hizmetleri de sunulacak. Çalışmanın sonunda yapılacak değerlendirme sonucu fikirleri en iyi olan girişimcilere toplam 9 bin avro ödül dağıtılacak" dedi.

Tekin, ayrıca GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vural Özdemir, Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel ve Suriyeli danışman Suphi Mustafa tarafından katılımcılara bilgi verildiğini vurguladı.

Girişimci Eğitim Programı'nın sürdüğü TARGET TTO'yu ziyaret eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Bedir ile Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Çevik katılımcılarla sohbet etti.