Özel Sanko Koleji ile Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesinden 10 öğrenci, Türkiye Zeka Vakfının düzenlediği “Oyun 2016, Türkiye 21. Zeka Oyunları Yarışması" yarı final yarışmasını geçerek yazılı final sınavına katılmaya hak kazandı.
Online olarak gerçekleştirilen Oyun 2016 yarı final yarışmasına katılan, 70 puan ve üstü alan “Çocuklar Kategorisi”nde 140, “Gençler Kategorisi”nde 192 ve “Yetişkinler Kategorisi”nde 212 olmak üzere toplam 544 yarışmacı yarı finali geçerek yazılı final sınavına katılma hakkı elde etti.
Özel Sanko Liselerinden yarışmaya katılan Ayça Tezkerecioğlu, Yusuf Katırcı, Zeynep Karani, Dilara Sağır, Vahit Alp Hıdıroğlu, Murat Altındağ, Mehmet Kenan Almacı, Berkay Çiftçi, Eralp Koparal ve Bora Çarpınlıoğlu yarı finali geçti. Özel Sanko Okulları öğrencileri, 25 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek yazılı final sınavında yarışacak.
Özel Sanko Koleji - Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Mutlu Koçağra, öğrencilerinin "Türkiye 21. Zeka Oyunları Yarışması"nın yarı final elemelerini geçmesinden gurur duyduklarını belirterek öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutladı.