Nöroloji Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Neyal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında insanlarda periferik yüz felcinin daha çok görüldüğünü, yüz felcinden korunmak için vatandaşların bilinçlendirilmesinin şart olduğunu söyledi.
Periferik yüz felcinin daha çok soğuk havalarda görüldüğüne dikkati çeken Dr. Neyal, ''Yüz felci, kulak ve kulak arkasının soğuk ve rüzgarlı havalarda görülür. Ayrıca, ani hava değişiklikleri ile sıcaktan soğuğa geçişte ortaya çıktığını görüyoruz" dedi.

Yüz felci geçiren kişilerin acil tedavi edilmesi gerektiğini dile getiren Neyal, şöyle konuştu:

"Yüz felci olan kişi yüzünün felçli tarafında dudaklarını oynatamaz, gözünü kapatamaz. Göz kapağının açılıp kapanması olmadığı zaman kornea gözyaşıyla yenilemez . Onun için de  görme netliği bozulur. Hatta körlüğe kadar gidebilir. Estetik açıdan da bozukluk meydana gelir. Kış aylarında özellikle kulak ve kulak arkasının soğuktan korunması lazım. Burada soğuktan ziyade rüzgar akımı ve hava değişimi tetikler. Ciddi bir şekilde tedavi uygulanmazsa kalıcı hale gelebilir. Tedavisi kolaydır ama anında müdahale edilmesi gerekir. Nasıl beyin felçlerinde anında doktora gidiliyorsa yüz felcinde de anında doktora başvurulması gerekir. Tedavi geciktirildikçe iyileşme şansı da azalır. Hastalar ilaçla ve fizik tedaviyle rahatça sağlığına kavuşur."