Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya darbe girişiminde şehit olan Özel Harekat Polisleri için baş sağlığı mesajı yayımladı.
Vali Yerlikaya yayımladığı mesajında, ’’Türkiye Cumhuriyetimiz, Ay yıldızlı bayrağımız ve cennet vatanımız büyük bir imtihanı daha başarıyla veriyor.
Allah’a şükürler olsun. Bundan böyle şanlı tarihimizde, “15 Temmuz” demokrasimizin, milli irade ve hürriyetimizin yeni bir destanla tanıştığı gün olarak anılacaktır.
Bugün milli irade ve bağımsızlığımıza, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze yönelik hain bir saldırıyla karşı karşıya kalan aziz milletimiz, peygamber ocağı olarak bildiğimiz askerlerimizin arasına sızan bölücü Paralel Devlet Yapılanması/FETÖ hainlerini, yüreğinden gelen vatan ve hürriyet aşkıyla püskürtmüştür.
Tarih bir kez daha asil Türk milletinin hürriyet aşkına şahit olmuştur.
Bu azim ve kararlılık dolu mücadele dünyadaki bütün mazlum milletlere aynı kurtuluş savaşımız ile şanlı Antep Savunmasında olduğu gibi yeni bir meşale olacaktır.
Emsalsiz bir onurla 93’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz ve demokrasi tarihimiz, milletimizin azim ve kararlılık dolu iradesiyle bir çok badirenin üstesinden gelmiş ve gelmeye devam edecektir.
Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Yüce Türk Milleti dünya durdukça hürriyet ve bağımsızlığından asla ve asla taviz vermeyecektir.
Canı pahasına bu mücadeleyi ortaya koyan aziz milletimizin bu yüksek iradesi, her türlü takdirin üzerindedir.
Bu mücadele sırasında ne yazık ki ülkesini ve milletini müdafaa yolunda kandırılmış bir avuç Paralel Devlet Yapılanması/FETÖ hainlerinin kurşunlarıyla şehadet şerbetini içen kahraman Demokrasi şehitlerimiz var.
Bu hain darbe teşebbüsünde hemşehrilerimizden Özel Harekat Polis Memurlarımız Mehmet Demir ile Seyit Ahmet Çakır kardeşlerimiz de şehadet şerbetini içmişlerdir. Şehit olan bütün kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, makamlarının âli olmasını temenni ediyorum. Ruhları şa’d olsun.
Şehitlerimizin kederli ailelerine ve aziz milletimize sabırlar diliyorum Allah devletimize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın’’ifadelerine yer verdi.