Gıda denetim kontrolleri, ilçedeki kasap, fırın, kebap salonlarını, tekel bayileri, bakkal, market, kuru yemiş, kıraathaneler, toplu tüketim gibi yerlerde denetlemelerde bulundu.

Tarım ve Hayvancılık Müdür Mehmet Gürbüz’ün de katıldığı denetimlerde son kullanım tarihlerine, muhafaza ve hijyen gibi hususlarda incelemelerde bulunuldu.

Görevliler tarafından, gıda ürünlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı izni ile son kullanım tarihlerine, muhafaza ve hijyen gibi hususlara dikkat edilip edilmediği kontrol edildi.

İşyerlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve temizliğe önem verilmesi vurgulanırken, eksiklikleri görülen işyeri sahiplerine eksiklerin giderilmesi için en az 10 gün en fazla 30 gün süre verilerek uyarılar yapıldı.

Yapılan denetimler sonucunda, kayıt altında olmayan işletmelerin kayıt altına alınmaları sağlanırken, gıda işletme tescil belgesi almaları doğrultusunda bilgilendirildi.