Yavuzeli merkez ve mahallelerinde (köylerde) ikamet eden engelli ve yaşlı aileler için Yaşlı Bakımı ve Temizliği Projesi başladı.
Yavuzeli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edilen proje kapsamında, Yavuzeli merkez ve mahallelerinde (köylerde) ikamet eden engelli ve yaşlı ailelere umut ışığı olan Yavuzeli Yaşlı Bakımı ve Temizliği Projesi hayata geçti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yıldırım Karabay, Proje kapsamında ilk etapta ilçede ikamet eden kendi kişisel temizliğini ve ev temizliğini yapmakta güçlük çeken 60 hanenin tespit edildiğini kaydetti. Belirlenen hanelere 2 haftada bir gidilerek hane temizliğini, hanede yaşayanların kişisel temizliklerinin yapılacağını belirten Kaymakam Karabay, belirlenen kişilerin çamaşırlarının yıkanması ve ütülenmesini, kış dönemlerinde sobalarının yakılmasını ve ihtiyaç duyulması halinde hanenin bir öğün yemeğinin hazırlanması gibi konularda da yardımcı olacaklarını kaydetti. Vakıf Başkanı ve Yavuzeli Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz, “Proje kapsamına alınan aileler yerinde ziyaret edilerek, yaşlılarımızın ve engellilerimizin yanında bulunmak, onlarla yakından ilgilenerek sorunlarını çözmek asli görevlerimizdendir. 1 yıl boyunca proje kapsamında bulunan ailelerimize evde bakım hizmeti vereceğiz. Bu proje yaşlılarımıza huzur evleri yerine evlerinde bakılmasına teşvik edici, özendirici ve toplum duyarlılığını arttırmaya yönelik bir projedir. Projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
SYDV “Yaşlı Bakımı ve Temizliği projesinden faydalanacak olan vatandaşlar da, yalnız ve yaşlı olmarı nedeniyle bakıma muhtaç olduklarını hatırlatarak, yapılan hizmet nedeniyle Kaymakam Karabay ve SYDV Müdürü Yılıdırım Karabay ve vakıf personeline teşekkür etti.