İlçede düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, millete hizmet etme yolculuğuna çıktıklarında "insanı yaşat ki devlet yaşasın" sloganıyla hareket ettiklerini söyledi.

İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek ve vatandaş memnuniyetini artırmanın en önemli görev alanları olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Burası ne kadar sanayi ve ticaret şehriyse o kadar da çiftçi şehri, o kadar da tarım şehri dedik. Çiftçimizin özellikle Akdeniz'in Mezopotamya'nın o bereketli topraklarının alın terine dönüştürmek ve soframızı zenginleştirmek ülkemizin kalkınma hamlesinde onların yanında olmak bizim en büyük görev alanımızdır."

Türkiye'de son 40 yılın en kurak yılının yaşandığını ve çiftçilerin bundan çok etkilendiğini belirten Şahin, onların mağduriyetlerini gidermek için bu projeyi hayata geçirdiklerini aktardı.

Yavuzeli Kaymakamı Ömer Faruk Güngen ve Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu da ilçeye sağladığı katkıdan dolayı Şahin'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 104 çiftçiye tohumları dağıtıldı.

Törene Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Yavuzeli Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar ve çiftçiler katıldı.