Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde Hacı Sait Korkmaz Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği sergisi açıldı.
Hacı Sait Korkmaz Öğretmenlerinden Proje sorumlusu Habip Aras bünyesinde hazırlanan projeye çok sayıda öğretmen ve öğrenci katkıda bulundu. İlçe Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık, Şube Müdürü Mehmet Ali, Hacı Sait Korkmaz Ortaokulu Müdürü Salih Bozat, çok sayıda öğrenci ve velisi katıldı. Sergide Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz, öğrencilerle sohbet ederek projeleri hakkında bilgi aldı.
Kaymakam Yavuz, TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliğine katılan öğrencilerin çalışmaları için öğrencileri tebrik etti. Yavuz, Dünyadaki en büyük sorunun atıkların değerlendirilmesi olduğunu söyledi. Hacı Sait Korkmaz Ortaokulu Müdürü Salih Bozat konuşmasında, TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliğine öğrencilerimle büyük bir emekle hazırladığını belirtti.
Serginin sonunda yapılan ikram dolayısıyla Okul Müdürü Salih Bozat, öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden Yavuz, eğitim için her zaman aktif olmalarını istedi. Bilim fuarında en çok ilgi çekenler arasında Go-kart arabası, Asit mi Gaz mı, Teslimiyet gemisi, Kirli suya son, Mini jeneratör, smaçmatik, Ekonomik deterjan, Yavuzeli dili ve kültürü, Yanardağ modeli, Çözüm yolu, Kitap köyü, portreler yer aldı.
Sergi sonunda ‘’SODES’le Spora Koşuyorum Projesi’’ kapsamında Kültür, Sanat ve Spor etkinlikleri kapsamında 3-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında Futbol, Basketbol ve Voleybol turnuvaları düzenlenmişti. Futbol Turnuvasında 1’inci İmam Hatip Ortaokulu, 2’inci Ballık Ortaokulu, 3’üncü ise Hacı Sait Korkmaz Ortaokulu oldu.
Basketbol müsabakasında 1’inci Hacı Sait Korkmaz Ortaokulu, 2’inci Ballık Ortaokulu, 3’üncü ise Yavuz Sultan Selim Ortaokulu oldu. Voleybol müsabakasında ise 1’inci Hacı Sait Korkmaz Ortaokulu, 2’inci Yavuz Sultan Selim Ortaokulu, 3’üncü ise Büyük Karakuyu Ortaokulu oldu.
Turnuvalarda 1’inci olan öğrencilere İlçe Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz, 2’inci olan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık ve 3’üncü olan öğrencilere ise İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İmam Ali Eryiğit hediyelerini verdiler. Program ikramlardan sonra son buldu.