Büyükşehir Belediyesi'nce Erikçe ve Burç ormanlarında oluşturulan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde kampa katılan 9-15 yaş arası çocuklara, zor şartlarla başa çıkma konularında eğitim veriliyor. Eğitmenlerin kontrolünde yapılan uygulamalarda, çocuklar birbirinden zorlu engelleri tek başlarına geçiyor.

Çocuklar, fiziksel aktivitelerin yanı sıra kültür-sanat etkinlikleri kapsamında ebru ve keçe üzerine resim çalışmalarına katılıyor, çeşitli oyunlar oynuyor.

Havanın kararmasıyla kamp ateşinin etrafında toplanarak, dans gösterilerinin yanı sıra seslendirdikleri şarkı ve türkülerle de eğlenme imkanı bulan çocuklar, akşam ormanda kurulan iki kişilik çadırlarda istirahate çekilerek günün yorgunluğunu atıyor.

Kampa katılan çocuklardan 10 yaşındaki Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampta yoğun program uygulandığını ancak günü eğlenerek tamamladıklarını söyledi.

Kampın gelişimlerine katkı sağlandığını belirten Yılmaz, "3 günlük eğitimde çeşitli aktiviteler yer alıyor. Yoğun program uygulanıyor ancak yorulmuyoruz. Çünkü aynı zamanda eğleniyoruz. Burada hem fiziksel, hem zihinsel gelişime katkı sağlanıyor. Parkurları aşarak özgüven kazanıyoruz. Böylelikle ayaklarımız yere daha sağlam basıyor" dedi.

- "Çocuklar zorlukların üstesinden gelmeyi öğreniyor"

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürü Fikret Çubukçu da çocuk ve gençlerin özellikle tatil döneminde boş zamanlarını daha sağlıklı ve daha verimli şekilde değerlendirmeleri için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda düzenledikleri yaz kamplarıyla çocuklara uygulamalı bilgi ve beceri kazandırdıklarını ifade eden Çubukçu, bu yıl bin çocuğun kampa katıldığını belirtti.

Çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve ruhsal gelişmelerine katkıda bulunurken, yapıcı ve yaratıcı yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Çubukçu, "Çocuklar, aktivitelerde yaşadıkları heyecana rağmen zorlukların üstesinden gelmeyi öğreniyor" diye konuştu.

Çocukların fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerine eşit oranda ağırlık verdiklerini dile getiren Çubukçu, onların bu sayede daha iyi noktalara geleceklerini savundu.

Kampa katılanların karşılarına çıkan zorluklarla nasıl başa çıkacakları konusunda kendi stratejilerini geliştirdiklerini vurgulayan Çubukçu, "En önemlisi de çalışmalar bittikten sonra çocuklar, eğitmenleriyle yaptıklarını değerlendiriyor ve 'nereden nereye geldikleri' sorusunu cevaplandırıyorlar. Bu da fark ettikleri yeteneklerinin daha değerli olmasını sağlıyor" diye konuştu.

Kampta kullandıkları araç ve gereçlerle, yemek ve barınma gibi ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığına işaret eden Çubukçu, kamp sonunda başarılı olanlara belediye başkanı Fatma Şahin'in başarı belgesi verdiğini sözlerine ekledi.