Lise öğrencilerinin yılın oyuncusu ödülünü verdiği oyuncu Ayhan Bozkurt Gaziantep’in kendisi için ilham kaynağı olduğunu belirterek, başarılı kent görmek isteyenlerin Gaziantep modelini incelemesini önererek, övgüler yağdırdı.
Gaziantep kültür elçisi Yazar Ahmet Ümit ile birlikte bir çok projeye imza atan yazar ve oyuncu Ayhan Bozkurt, katıldığı söyleşide öğrencilere Gaziantep’in ve Gazianteplilerin başarı öyküsünü anlattı. İstanbul’daki Özel Esenler Uğur Lisesi öğrencileri tarafından Paramparça Dizisindeki başarılı rolünden dolayı öğrenciler tarafından yılın oyuncusu seçilen Yazar Ayhan Bozkurt söyleşide, meslek seçiminin önemini, mesleki dayanışmanın ulusal kalkınma için gerekliliğini anlatırken öğrencilere Gaziantep Modelini anlattı. Gaziantep’in Türkiye’nin ve dünyanın model kentlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Yazar Ayhan Bozkurt, kentin sahip olduğu dinamiklerin geçmişten geleceğe devam eden bir süreklilik oluşturduğuna da dikkat çekti. Gazianteplilerin birlik ve beraberlik içerisinde olaylar karşısında kenetlendiğini vurgulayan başarılı oyuncu, kendisi için Gaziantep’in önemli bir ilham kaynağı olduğunu, önümüzdeki dönemlerde kenti anlatan bir roman kaleme alacağını da sözlerine ekledi. Yazar Ayhan Bozkurt gençlere sevebilecekleri meslekleri tercih etmelerini de önererek, mesleki başarının sevgiden geçtiğini ifade etti. Kendisinin yazarlık yanında bir çok dizide oyunculuk yaptığını da hatırlatan Bozkurt, sosyal içerikli dizilerde oynamayı sevdiğini ve üstlendiği rollerde farklı karakterlerini ekranlara yansıttığını ifade etti. Mesleki başarıda en iyi olmak için insanların kendilerini sürekli yenilemek zorunda olduğunu anlatan Bozkurt Gaziantep modelinde kentin kendisini sürekli yenilendiğinin de altını çizdi. İstanbul Özel Esenler Uğur Lisesi öğrencileri tarafından yılın oyuncusu seçilen Ayhan Bozkurt’a, söyleşi sonrasında öğrenciler tarafından ödülü verildi. Lise Kurucusu Yunus Çitçi ve Okul Müdürü Şevket Keklik’te günün anısına Bozkurt’a bir plaket verdi.
Söyleşi sonrası bir değerlendirme yapan Yazar Ayhan Bozkurt, gençlerle iç içe birçok projede görev aldığını vurgulayarak, ülkenin farklı illerinde düzenlenen söyleşilerde de mesleki deneyimlerini gençlerle paylaştığını söyledi. Bozkurt “Günümüz gençliğini tanıdıkça gelecekle ilgili umutlarım daha çok artıyor. Sorgulayan, soran, her alanda en iyisini yapmaya çalışan dinamik bir nesil yetişiyor. Onları bu süreçte asla yalnız bırakmamamız gerekir. Onlar yalnız olmadıklarını hissettikleri sürece olumsuz bir noktaya yönelmeyecek, ülkelerine, uluslarına yararlı birer gençler olarak varlıklarını daima hissettireceklerdir” dedi.