Ekovitrin Medya Grubu tarafından hazırlanan, "15’inci Yılın Starları Ödülleri" sahiplerini buldu. Ödül töreninde başarısını her geçen gün arttıran Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), “Yılın Vakıf Üniversitesi” ödülüne layık görüldü.
Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin’in bu yıl 15’incisini düzenlediği, "Yılın Starları Ödülleri" sahiplerini buldu. Törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başta olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından 500’e yakın davetli katıldı. Wow İstanbul Otel’in ev sahipliğinde düzenlenen törende TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a ’Siyaset Onur Ödülü’ takdim edilirken, ’Yılın Vakıf Üniversitesi’ ödülüne Hasan Kalyoncu Üniversitesi sahip oldu.
Yılın vakıf üniversitesi ödülünü, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, TBMM Başkanı Kahraman’dan aldı. Ödülü alan Yılmaz, “Bu ödülü öğrencilerim adına alıyorum” diyerek ödülü öğrencilerine armağan ettiğini belirtti.
İş dünyasından çeşitli kişi ve kuruluşların ödüllerini aldığı gecede konuşma yapan İsmail Kahraman, ekonominin günümüzde geçmiş çağlarla kıyaslandığında toplumların ve fertlerin hayatında çok daha önemli bir hale geldiğine değinerek, “Ekonomik kalkınma, istihdam ve yatırım meseleleri devlet güçlerince önemli ve çok ciddi öncelikli bir durum haline gelmiştir. Gelir dağılımdaki adaletsizliklerin giderilmesi konusu bütün devletlerin en önemli gündem maddelerinden birisini oluşturmaya başlamıştır.Ekonominin günümüzde geçmiş çağlarla kıyaslandığında toplumların ve fertlerin hayatında çok daha önemli bir hale geldi. Dünya aşırı bir üretim ve tüketim durumuna gelmiş, buna bağlı olarak çevre sorunları tüm dünyanın ortak meselesi haline gelmiştir. Böylesi bir dünyada ekonomi haberlerinin ne kadar büyük önem taşıdığını anlamak zor değildir. Aynı şekilde dürüst ve doğru bir ekonomi haberciliğinin de ne kadar ehemmiyetli hale gelmiş olduğunu artık herkes takdir etmektedir. Bu arada gelişmemizi, kalkınmamızı önlemek isteyen dış ve iç mihrakların oyunlarına gelmeden, tuzaklarına düşmeden, ülkemizi tarihin üslubuna ulaştırmada başarılı olacağımıza yürekten inandığımı belirtmek isterim” diye konuştu.