Gaziantep'in Araban ilçesinden, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine daha kısa zamanda ulaşmak isteyen vatandaşlar Fırat Nehri'ni salla geçiyor.

Araban ilçesi ve köylerinden Halfeti ve çevresindeki köylere gitmek için uzun ve maliyetli olan karayolunu tercih etmek istemeyen sürücüler, Gaziantep,  Nizip ve Birecik güzergahını kullanmak yerine araçlarını salla karşıya geçirmeyi tercih ediyor. 

Tarlabaşı köyünden araçlarını Fırat Nehri'nde salla karşıya geçiren sürücüler, böylece yaklaşık 150 kilometre daha az yol katediyor.

Bölgede salla 24 saat taşımacılık hizmeti veren Müslüm Aşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede salla ulaşımın yaklaşık 10 yıldır sürdüğünü söyledi.

Hem zamandan hem yakıttan tasarruf etmek isteyenlerin tercihini saldan yana kullandığını ifade eden Aşar, salla ulaşıma ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

Aşar, özellikle yöredeki küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği yapanların bu yolu tercih ettiğini vurgulayarak, "Bu yolla hem aile bütçesine, hem de sürücülerin ekonomisine katkı sağlıyorum. Ayrıca her geçirdiğim araç başına da devlete vergi ödüyorum" diye konuştu.