Yüzündeki yanık nedeniyle bir süre yaşama küsen ancak daha sonra ailesinin de destekleriyle yeniden sosyal hayata katılan 36 yaşındaki Şakzucu, şimdi yüzünde maskeyle Şehitkamil Belediyesi Pir Sultan Aile Merkezi'nde dikiş-nakış ve bilgisayar eğitimi alıyor. 
Şakzucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıl önce geçirdiği kazanın ardından 5 ay yoğun bakımda kaldığını söyledi. Kaza nedeniyle vücudunda 3'üncü derece yanıklar meydana geldiğini kaydeden Şakzucu, taburcu olduktan sonra bir süre içine kapandığını belirtti. 

İnşaat işçisi eşi Ömer ile 17, 11 ve 7 yaşlarındaki kızlarının desteğiyle yeniden hayata tutunduğunu dile getiren Şakzucu, tedavisinin çok yavaş ilerlediğini, bu süreçte zaman zaman azminin azaldığını ancak kızlarının sayesinde yeniden yaşama isteği duyduğunu söyledi. 

Yangından sonra ailecek psikolojik tedavi gördüklerini belirten Şakzucu, "Şehitkamil Belediyesinde görevli psikolog sayesinde hayata tutunduk. Ortaokul diplomasını aldım. Ehliyete yazıldım. Elimdeki imkanları değerlendirmek istiyorum. Şimdi de Şehitkamil Belediyesi Pir Sultan Aile Merkezi'nde dikiş, nakış, bilgisayar kursu alıyorum. Kızlarımı mutlu etmek istiyorum. Onların okuyabilmesini çok istiyorum" dedi.

Yüzündeki izler için 6 ayda bir estetik ameliyat olduğunu ifade eden Şakzucu, şunları kaydetti:

"Bir an önce bitmesini istiyorum ama çok yavaş ilerliyor. Şehitkamil Belediyesi Pir Sultan Aile Merkezi'nde çok güzel insanlar var. Bana çok iyi davranıyorlar. Bazı insanlar var, beni görünce ürküyorlar. Bu nedenle ilk dönemlerde hiç dışarı çıkamazdım. Psikolojik nedenlerden dolayı içime kapanıktım. Bir gün pikniğe gittiğimde birisi gelip bana dokundu canlı mı cansız mı diye. Yüzümde maske var. Şimdi çok iyiyim. Arkadaşımla o zamanları konuşup gülüyoruz."

Çocukları çok sevdiğini ancak kazadan sonra çocuklar kendisini görünce korktuğunu anlatan Şakzucu, "Çocukları çok severim ama beni görünce ürküyorlar. Ürkmelerini istemiyorum. Benim gibi hastalardan korkmasınlar. Bulaşıcı bir hastalık değil. Yüzümdeki maskeden dolayı beni dışlamasınlar, kalbimin güzelliğine baksınlar. Güzel ve bakımlı bir kadındım, böyle olacağımı bilemezdim" dedi.

Şakzucu, yetkililerden tedavisi için destek beklediğini sözlerine ekledi.