ADANA (AA) - Türk Kızılayı Adana şubesince  ''Sana, Kana İhtiyacım Var''  sloganıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende kampanyanın startını veren Adana Valisi Mustafa Büyük, burada yaptığı konuşmada, Kızılay'ın sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok noktasında ihtiyacı olan kişilere yardım elini uzattığını belirtti. Türk toplumunun yardımlaşmaya çok duyarlı olduğunu ifade eden Büyük, konuşmasına şöyle devam etti:

''İnancımız, değerlerimiz, geleneklerimiz, dayanışmayı, paylaşmayı ve muhtaçlara yardım etmeyi en üst düzeyde bize emreder. Vatandaşlarımızın kan bağışına verdiği destek de bizi mutlu ediyor. Kızılay da yardım kuruluşları arasında, devletin denetimi ve güvencesi altında en güvenilir kurumların başında gelmektedir. Türkiye'de ve dünyada nerede bir ihtiyaç ve problem varsa ilk önce oraya yetişir ve yardım eder. O nedenle hepimiz Türk Kızılayı ile gurur duyuyoruz.''

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise böyle hayırlı bir iş için bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek Kızılay'ın Türk milletinin gururu olduğunu vurguladı.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da kampanya kapsamında  şehrin birçok noktasında kan toplama merkezlerinin kurulduğunu ifade ederek kan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Büyük ve beraberindekiler kan bağışında bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Belediye Başkanı Sözlü'nün kan bağışında bulunduğu kampanyaya çok sayıda polis ve zabıta da destek verdi.