Sivas, Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü öğrencileri ve Görme Engelliler Spor Kulübü görme engellilerin sıkıntılarını anlatmak, farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenledi.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler ellerinde baston ve gözlerini gözlükle kapatarak yürümeye çalıştılar. Öğrenciler daha sonra yoldan geçen vatandaşları durdurarak kendilerini görme engellilerin yerine koyarak empati kurmalarını istedi. Vatandaşların gözlerini kapatan öğrenciler bir dakikalığına vatandaşları akan trafikte gözleri kapalı karşıdan karşıya geçmelerini sağladı. Bazı vatandaşların gözleri kapalı yürümekte zorlandığı görüldü.
Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nilüfer Avcı, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası burada arkadaşlarımız güzel bir organizasyon yapmaya çalıştı. Elimizden geldiğince engellileri anlamaya, anlatmaya çalışıyoruz. Görme Engelliler Spor Kulübü’nde 12 yıldır çalışıyorum. Bu yıl bizim iki tane sporcumuz olimpiyata gidecek bunun gururunu yaşıyoruz. Halkımıza anlatmaya çalışıyoruz" dedi.
Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü Özlem Türkmen ise, "Her alanda biz farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bugün Sivas caddelerindeyiz. Halkımız duyarlı değil bu bizi üzüyor. Anlatmaya çalıştıkça iki dakikalarını ayırmak bile istemiyorlar. Bu konuda çok sıkıntılıyız çok üzgünüz. Arkadaşlarıma çok teşekkür ederim yalnız bırakmadılar farkındalık yaratmaya çalıştılar" diye konuştu.
Görme engelli olarak yürümeye çalışan vatandaşlardan Ecem Buse Gümüşer görme engellilerin yaşadıkları zorlukları gördüğünü belirterek görme engelli olmanın çok zor olduğunu söyledi.
Semra Sağlamyürek engellilere vatandaşların duyarsız olduğunu ifade ederek, "Çok zor ama yaşam o şekildeyse o zaman farklı. Şu anki durumda mümkün değil gidemeyiz. Bu da bir yaşam mecburen hayatta oluyor. Sonra da bizim başımıza da gelebilir" ifadelerini kullandı.