Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, "1. Derece tarım arazilerine termik santral yapılamsını doğru bulmuyoruz.T arım arazilerinden uzak yerlere kurulması doğru olacaktır." dedi.

Usta, seçmen iletişim merkezinin açılışını yaptı. Açılış, partili ve vatandaşların katılımıyla ilçe başkanlığı yanında bulunan binada yapıldı. Törene, İl Başkanı Ömer Süslü ve İlçe Başkanı Oğuz Pamuk katıldı. Terme İlçe Başkanı Oğuz Pamuk, ilin öz evlatlarına sahip çıkılmasını istedi. MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü ise “Samsun’a hizmet etmek isteyen, Samsun’u seven, Samsun’un öz evlatları ile huzurunuzdayız." diye konuştu.

MHP Samsun Milletvekili adayı Erhan Usta, "Yetime aylık yüz lira maaş bağlayacağız. İcralık olan tarla ve iş yerlerinin bu yükümlülüklerinden kurtarmak için yasal düzenlemeler yapılarak faizlerin bir kısmı silinecek yeniden ödeme planı yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Termeliler Platformu adına konuşan bir kişi, 'Termik santral kurulmasına düşünceniz nedir' sorusunu yöneltti. Bu soruya cevap veren Erhan Usta; “Ekim yapılacak bir arazi 1 milyon yılda oluşmaktadır. Terme 1. derece ekim arazilerinin bulunduğu yerde olup termik santrallerin kurulmasını doğru bulmuyoruz. Tarım arazilerinden uzak yerlere kurulması doğru olacaktır. Bu konuyu böyle çözmeye çalışacağız.” dedi.