KAYSERİ (AA) - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye kararını vermiştir. Türkiye istikrara yönelmiştir. Terör ile kol kola olanlar, HDP gerekli dersi almıştır" dedi.

Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen kutlamalarda parti otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, Kayseri ve Türkiye'nin istikrar için güzel bir başarı yakaladığını söyledi.

Bu başarının tekerlekli sandalyesinde "kendilerinden daha hızlı yürüyen" Kadircan Gökalp'in (AK Parti Kayseri 9'uncu sıra milletvekili adayı), gündüz kendileriyle koşturan, gece seccadesinin başında gözyaşı dökenlerin, isimsiz kahramanların başarısı olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Sizler kendinizden daha çok sevdiğiniz çocuklarınıza daha güzel Türkiye bırakmak için gece gündüz, yaş yağmur, soğuk sıcak demeden koşturdunuz. Allah razı olsun. Bu başarı, 11'inci seçimi de birinci sırada tamamlayan AK Parti'nin başarısıdır. Bu başarı, 11'inci seçimini bu şekliyle tamamlatan AK Parti'ye gurur verenlerin başarısıdır. Bu başarı, gece bizi duadan mahrum bırakmayanların başarısıdır. Türkiye istikrarı seçmiştir. Gençlik kollarımız, kadın kollarımızla, teşkilatımızla, seçim koordinasyon merkezimiz ve il başkanımızla beraber teşkilat mensuplarımıza teşekkür ederim. Bir teşekkür de Kayseri'de vatanını, milletini, dinini, diyanetini seven ülkücü MHP'li kardeşlerimizedir. Sizler bu ülkenin en önemli insan kaynağı Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte koşturanlarsınız."

7 Haziran'daki seçimlerde AK Parti'deki gönüldaşların bir kısmının başka partileri tercih ettiğini ama şu anda gelen oyların gerçek adresini bulan oylar olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle dedi:

"Emanet oylar değildir. Siz değerli gönüldaşlarımızın oylarıdır. Terörle kol kola girenler, vizyonsuz liderler ve hayırcılar bu millete güven vermediler. Koalisyon görüşmeleri bir testti. Bu testi sadece AK Parti, yani sizler geçtiniz. Bir sözümüz var. O sözümüz bu ülkeyi ileri götürmek, büyütmek, bunu sizlerle birlikte yapacağız. 7 Haziran'da HDP'ye oy veren kardeşlerimiz 'ben bu oyu hendek kazın diye vermedim' dedi. Bu seçimde onu gösterdiler. MHP'ye oy veren kardeşlerimiz 'ben bu oyu hayır değil istikrara evet dediğiniz için veriyorum' dediler. Türkiye kararını vermiştir. Türkiye istikrara yönelmiştir. Terör ile kol kola olanlar, HDP gerekli dersi almıştır. Kimlik siyaseti kaybetmiştir. Bir hocaya soruldu neden HDP ile kol kola giriyorsunuz diye. 'Zalimleri götürmek için zalimlerle kol kola girilir' demiştir. Onlar cevabını sandıkta aldı."

Öte yandan, AK Parti'nin kesin olmayan sonuçlara tek başına iktidar olmayı garantilemesi Kayseri'de coşkuyla kutlandı. Parti önünde ve kent meydanında toplanan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Parti önünde meşaleli, havai fişekli kutlama gösterileri yapıldı. Bazı vatandaşlar da araçlarına binerek konvoy oluşturdu. Araçlarını parti bayraklarıyla süsleyen vatandaşlar, korna çalarak kutlama yaptı.