“Yaşama Yol Ver Projesi” kapsamında, Dalyan Tekne Kooperatifi ile Muğla İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol ile Kooperatife ait feribot ile Dalyan Kanalından 112 Acil Sağlık ambulansları ücretsiz geçecek. Protokolün ardından, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerini birleştiren Dalyan Tekne Kooperatifine ait “Deniz Kızı” isimli feribotun açılışı yapıldı.
Açılışta konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek; “Vatandaşların sağlığına daha fazla katkımız olsun diye böyle bir çalışmaya girdik. Bu konunun özeti şudur; insanı seveceğiz, insanı seviyorsak hizmeti yapacağız. Bu nedenle varız. Eğer hizmeti yaparsak işleri kolaylaştırır, engelleri aşarız. Türkiye’mizi güçlü kılarız, Türkiye’mizde birlik oluşur. Ekonomimiz iyi olur. Bu feribotun Dalyan Kanalındaki tekne turlarına engel olmadan çalışmasının ayarlaması yapıldı. Herhangi bir hastalık durumunda ambulansımız en iyi hizmeti yapacaktır. Biz açmasına destek olduk ama asıl çalışan emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yıllardır kanayan yaraya bugün son verdiklerini dile getiren Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “Bu projenin gerçekleşmesinde sayın valimizin çok büyük emeği vardır. Özellikle kendisine çok teşekkür ediyorum. Yıllardır karşıdan hasta gelemiyordu, çiftçi gelemiyordu. Bu sorun ortadan kalkmış oldu. Yıllar süren rüyanın bugün mutluluk ile sonuçlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

54 bin 500 vakaya acil sağlık hizmeti
112 Acil Sağlık Hizmetleri haftasının temasının, Sağlık Bakanlığınca trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacı ile başlatılan “Yaşama Yol Ver Projesi” olarak belirlendiğini hatırlatan Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, “Bizler de bu özel haftayı ’Yaşama Feribotla Yol Ver’ protokol töreni ile kutlayarak başlatmak istedik. İlimizde 2016 yılı sonunda toplam 48 istasyon ve 73 Acil Ambulansı ile faaliyetimiz sürmektedir. 2016 yılı Ekim sonuna kadar 54 bin 500 vakaya acil sağlık hizmeti verildiğini gururla ifade etmek isterim. Zodyak Bot hizmetini; bugün imzalayacağımız Feribot Protokolü ile birlikte 365 gün ve 24 saate çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dalyan kanalındaki bu feribot projesi ile İnsan hayatı için her dakikanın önemli olduğu bilinci ile Çandır, Ekincik ve Sultaniye köylerine daha hızlı, sürekli ve etkin bir sağlık hizmeti sunmak, insanımıza bu bölgelerde sağlık açısından daha güvenli bir yaşam sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Devlet, millet el ele bu projeyi tamamladık”
Dalyan Tekne Kooperatifi ve yöre halkı olarak 10 yıllık rüyalarını gerçekleştirdiklerini aktaran Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ise şunları kaydetti:
“Çeşitli sebeplerden uzun süredir hayata geçemeyen bu projemiz sayın valimiz sayesinde gerçekleşti. Devlet ve milletle el ele yapılan bu projenin açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz. Aynı zamanda halkımızın can ve mal güvenliğini en aza indirecek protokolümüzü de Sağlık Müdürlüğümüz ile imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Kanalın karşısında bulunan turistik bölgelere daha rahat ulaşılmasını sağlayacak feribot sayesinde ekonomi de canlanacaktır.”
Açılışın ardından Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri 112 Acil Sağlık Ambulansının da içinde bulunduğu feribot ile karşı kıyıya geçti.