GAZİANTEP (AA) - KAAN BOZDOĞAN - ZEKERİYE ŞİMŞEK- İslahiye ilçesinde kurulan Suriyeli sığınmacıların alınmaya başlandığı 15 bin kişi kapasiteli ikinci çadır kentte çalışmalar bu ay tamamlanacak.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınan Suriyeliler, her türlü ihtiyaçlarının giderildiği çadır ve konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürüyor.

Gaziantep'te kurulan çadır ve konteyner kentlerde 37 bin 371 sığınmacı barınıyor. İslahiye ilçesine kurulan ikinci çadır kentte kalacak Suriyelilerle bu sayının 50 bini bulacağı belirtiliyor.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslahiye'ye kurulan ikinci çadır kentin kısmen faaliyete girdiğini söyledi.

Altyapı çalışmaları bu ay tamamlanması planlanan çadır kentin gelecek ay tam anlamıyla faaliyete geçeceğini belirten Ata, çadır kente sığınmacıların alınmaya başladığını ifade etti.

Kampın 15 bin kişi kapasiteli yapıldığını vurgulayan Ata, "Bugün itibariyle çadır kentte 4 bin 193 kişi barınıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla bu sayı artacak" dedi.

Kampa imkansızlıklar sebebiyle ev ortamından uzak yaşayan Suriyelilerin kalacağını aktaran Ata, şöyle devam etti:

"Bu çadır kentte, Gaziantep merkezde iptidai şartlarda kalan Suriyeli misafirlerimiz vardı. Dükkanlarda, pasajlarda, garajlarda, banyosu tuvaleti olmayan ve ısınma imkanı bulunmayan yerlerde kalan misafirlerimizi buraya taşımaya çalışıyoruz. Bunun yanında, AFAD'ın yönlendirmesiyle diğer illerden de zaman zaman buraya Suriyeli misafir kabul ediyoruz. Diğer çadır ve konteyner kentlerde sağlanan imkanlar, bu çadır kentte de olacak."

- "İrtibata geçilmeden gönderilenleri kabul etmeyeceğiz"

Ata, diğer illerden gelişi güzel gönderilen sığınmacıları çadır kente kabul etmediklerini ifade etti.

Zaman zaman AFAD'ın bilgisi olmadan ve kendileriyle temasa geçilmeden otobüsleri doldurulan Suriyelilerin Gaziantep'e gönderildiğini belirten Ata, "Bu konuda uyarılarımızı yaptık. Kapasitesiyle orantılı olarak misafirlerimizi alacağız. Bizimle irtibata geçilmeden Gaziantep'e gönderilenleri asla kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.